Şehirde PKK avı!

Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünde gösteri ve eylem hazırlığı içerisinde olanlara yönelik operasyonda 41 kişi gözaltına alınırken, Mardin'in ilçelerinde çok sayıda sığınak ve muhimat bulundu.

Haberler 18.02.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-Abdullah Öcalann Türkiye getiriliinin yldönümü nedeniyle provokasyonlar önlemek amacyla polis ekiplerinin düzenledii operasyonlarda 41 kii yakaland.

Valilikten yaplan yazl açklamada, Abdullah Öcalann 15 ubat 1999 tarihinde Kenyada yakalanarak Türkiyeye getirilmesinin yldönümünü bahane ederek, il genelinde huzur ve güven ortamn provoke etmeye yönelik olaylar önlemek amacyla, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüüne bal ekipler tarafndan 12-15 ubat tarihleri arasnda operasyonlar gerçekletirildii belirtildi.

YÜRÜTÜLEN OPERASYON

Açklamada, operasyonlar kapsamnda 3 tüfek, 2 tabanca, 26 el yapm bomba, 5 molotof bomba, 59 havai fiek, 1 maske ve 2 çuval örgüte müzahir simgelerin olduu bez parçalar ele geçirildii belirtilerek, Ayrca, limiz genelinde vatandalarmz korku ve panie sevk ederek kamu düzenini bozmay amaçlayan BTÖ mensuplarna yönelik olarak l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin yapm olduu çalmalar sonucunda 41 üpheli ahs yakalanmtr denildi.

NUSAYBNDE çATIMA

Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçelerinin krsalnda 11 ubatta PKKllara yönelik balatlan operasyonlar sürüyor. Bugün Nusaybin lçesine bal sokaa çkma yasann sürdüü Koruköy Mahallesinde güvenlik güçleri ile PKKllar arasnda çatma çkt. çkan çatmada, 1 polis ve 1 asker yaraland. Yaral askerler bölgeye gönderilen helikopterle Nusaybin Devlet Hastanesine sevk edildi. Nusaybinde yaplan müdahalenin ardndan yaral asker ve polis, yine helikopterle Mardin Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altna alnd. Bölgede PKKl teröristlere yönelik polis ve askerlerin operasyonlar sürüyor.

YERALTI SIINAI BULUNDU

Merkez Artuklu, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde PKKya yönelik düzenlenen operasyonlarda 107 mm çapnda 6, 90 mm çapnda 3 el yapm çok namlulu roketatar ele geçirildi.

Valilikten yaplan yazl açklamada 12 ubatta Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçeleri krsalnda Bornova 2nci Jandarma Komando Tuguy Komutanl, l Jandarma Komutanl ve l Emniyet Müdürlüü ekiplerinin terör örgütü PKKya kar yürüttüü operasyonun devam ettii belirtildi. Koruköy Mahallesinde 2 yeralt sna bulunduu belirtilen açklamada öyle denildi: Snak içerisinde 1 Kalanikof piyade tüfei, bu silaha ait 5 arjör ve 120 fiek, 6 adet 107 mm çapnda, 3 adet 90 mm çapnda el yapm çok namlulu roketatar ve mühimmat ve bu mühimmatlara ait 8 tapa, 20 adet el yapm patlayc düzenei, 12 adet elektrikli fünye, 1 adet araç telsizi, çok miktarda pil, yaam ve eitim malzemesi ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmitir.

100 KLOLUK PATLAYICI

Dargeçit lçesinde yola tuzaklanan 100 kiloluk el yapm patlayc, güvenlik güçlerinin yapt çalmalar sonucunda bulunarak, imha edildi.

Ana Sayfaya Git