Şehitler Anıldı

PKK'lılarca, 2016'da Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştiren saldırıda şehit olan aralarında 5 polis ile 5 yaşındaki çocuğun da bulunduğu 8 kişi için mevlit okutuldu

Haberler 16.08.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2016 ylnda ehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme stasyon Amirliine PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda ehit olan aralarnda 5 polis ile 5 yandaki polis çocuu Hüseyin Utku Gülbaharn da bulunduu 8 kii için anma program düzenlendi.

Bölge Trafik Denetleme stasyon Amirliinde düzenlenen anma programnda, Kuran- Kerim ile mevlit okundu, dualar edildi.

Vali Hasan Basri Güzelolu, burada yapt konumada, 2 yl önce teröristlerce gerçekletirilen saldrda hayatn kaybedenleri rahmetle andklarn söyledi.

Saldry gerçekletirenlerin hepsinin hak ettii cezay bulduunu ifade eden Güzelolu, öyle konutu:

Milletin iradesi, destei devletin ve güvenlik kuvvetlerimizin kararllyla her alanda huzur ve güven hakim klnd. Hiçbir ehidimizin kan yerde kalmad ve kalmayacak inallah. Onlarn canlar pahasna emanet ettikleri bu vatan ve devlet sonsuza kadar hür ve payidar kalacaktr. Kim bu büyük ve kutlu yürüyüün önünde durur ve i birlii içerisinde ihanete destek oluyorsa bu dünyada hak ettikleri cezay ve ebedi alemde de sonsuz azab bulacaklar.

EHTLER ANILDI

ehitlerin ölmediini, Hazreti Muhammede komu olacaklarn dile getiren Güzelolu, son terörist ve onun i birlikçisi etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelenin bitmeyeceini aktard.

Vali Güzelolu, Bu kararl yürüyüümüzü engellemek isteyenlerin silahla, terörle ve ekonomik terörle yapmak istedii bütün ihanetler boa gidecek. Bu ülke ve millet, bunlarn hepsini bertaraf edecek. dedi.

Vali Güzelolu, saldrdan yaral kurtulan baz polislere baar belgesi verdi.

BAARI BELGES

Anma programna, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, emniyet ve askeri personel katld.

Diyarbakr-Batman karayolunun Bismil ilçesi yol ayrmnda bulunan ehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme stasyonuna PKKl teröristlerce bomba yüklü kamyonla 15 Austos 2016da düzenlenen saldrda, polis memurlar Siraç Balpetek (32), Yakup Klnç (26), Salih Zengin (45), Nazif Kaplan (29) ve Ahmet Gülbahar (34) ile 5 yandaki olu Hüseyin Utku Gülbahar, akaryakt istasyonunda çalan Mehmet Sar ve emniyette aç olarak çalan Mehmet Klç (31) ehit olmu, 46 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git