Şehitlere son görev

Bingöl'de mühimmat sevkiyatı sırasında yaşanan patlamada ağır yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat Polisi Birol İli (31), Erzurum'da gözyaşları ve dualar arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törene eşinin özel harekatçı kıyafetleriyle katılan Merve İli, "Biliyor musunuz dün bizim evlilik yıl dönümümüzdü. Kendisi bana armağan olarak şehadetini verdi" diyerek ağladı.

Haberler 24.03.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl merkeze bal Kaleönü Mahallesindeki Özel Harekat ube Müdürlüünde saat 13.30 sralarnda eitim alanna anti tank mühimmat sevkiyat yapld srada patlama meydana geldi. Patlamada ar yaralanan polisler Necati Aygün ve Birol li, Bingöl Devlet Hastanesine kaldrld. Doktorlarn tüm müdahalesine ramen 2 polis, kurtarlamayarak ehit oldu.

EHTLERN CENAZE TÖREN

Serap-Erol li çiftinin olu ehit Özel Harekat Polisi Birol linin cenazesi, önceki akam saatlerinde Erzuruma götürülerek Mareal Hastanesi morguna konuldu. ehit polisin naa sabah saatlerinde alnarak merkez Aziziye ilçesi Dadakent semtindeki babaevine götürüldü. Burada helallik alnmasnn ardndan cenaze merkez Yakutiye ilçesindeki Narmanl Camiine getirildi.

TABUTU ÖPEREK VEDALATI

Cenaze törenine einin kyafetini giyerek katlan öretmen Merve li, gözyalarn tutamad. Kendisini teselli etmeye çalan einin meslektalarna, Biliyor musunuz dün bizim evlilik yl dönümümüzdü. Kendisi bana armaan olarak ehadetini verdi. Onun emaneti olan yavrumuza çok iyi bakacam dedi. Merve li daha sonra olu Metehan ile birlikte musalla tandaki Türk bayrana sarl naan yanna gitti.

CENAZEDE GÖZYALARI

Olu ile birlikte einin tabutunu öpen Merve li, Bak, bir ey diyeceim sana imdi, sen gittin ya ben buradaym, olun, anan baban da burada. Sen olunu merak etme. Ben olunu dedelerine götürürüm. Senin akln bizde kalmasn. Ben her eyi yapabiliyorum biliyorsun ya. Sen görevde olduun gibi. Sen orada güzel güzel uyu kurban olduum, bizi merak etme. Artk seni göreve gitti sayacaz, hani hep bizi brakp gidiyordun ya. Seni yine görevde bileceiz. Olumuza çok iyi bakacam. Ona hem analk hem babalk yapacam diye konutu.

Einin fotorafn tutan bir özel harekat polisinin aladn gören Merve li, onun elini tutarak Hepinize bu kyafetler çok yakyor. Allah, sizleri korusun dedi. çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce ve Erzurum Valisi Okay Memi, ehit eine taziye dileklerini iletti.

Cenaze törenine katlan kadn polisin kucana ald ehit olu Metehan li, etrafnda olup bitenden habersiz, cami avlusunda gördüü kediye ilgi gösterdi. Narmanl Camiinde klnan cenaze namazna çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce, Vali Okay Memi, AK Parti Milletvekili Selami Altnok, Erzurum Büyükehir Belediye Bakan Mehmet Sekmen, kent protokolünün yansra çok sayda vatanda ve polis katld. Erzurum Müftüsü ahin Yldrmn kldrd cenaze namaz sonras ehit polisin naa merkez Aziziye ilçesine bal Demirgeçit Mahallesine götürülerek burada topraa verildi.

AYDINDA CENAZE TÖREN

ehit polis memuru Necati Aygün, memleketi Aydnn çine ilçesinde topraa verildi.

Karakollar Mahallesindeki babaevinden helallik alnmasnn ardndan Necati Aygünün Türk bayrana sarl naa, mahalle camisine getirildi. Burada ehidin ei Gülçimen Aygün, kardei Burçin Güzel, babas Mehmet Aygün ehidin tabutuna sarlarak gözya döktü. Baba Aygün, olunun çerçeveli fotorafna sarlarak öptü.

Cenaze törenine katlan çileri Bakan Süleyman Soylu, ehidin yaknlarna sabr ve basal diledi. Klnan namazn ardndan Bakan Soylu ve vatandalar, ehidin cenazesini omuzlayarak cenaze aracna brakt. Daha sonra ehidin naa, mahalle mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git