Şehitlerin evlatları!

15 Temmuz şehidinin evlatları babalarının vatanseverliğiyle gurur duyuyor

Haberler 16.07.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda 15 Temmuz 2016da Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimini engellemeye çalrken ehit düen Askeri çobann çocuklar, babalaryla gurur duyuyor.

Ailesi için daha iyi bir yaam kurmak amacyla 24 yl önce memleketi Diyarbakrn Ergani ilçesinden stanbula giden ve bir tekstil atölyesinde çalan 7 çocuk babas Askeri çoban bir süre sonra kendi atölyesini kurdu.

çoban, 15 Temmuz gecesi, darbecilere kar koymak için çkt evine bir daha geri dönemedi.

FETÖ mensuplarnn saldrs sonucu ehit düen çobann Erganideki evinde yas sürerken, evlatlarnn babalarna duyduu özlem her geçen gün artyor.

EHT KIZI OLMAK KADAR GURUR VERC HçBR EY YOK

ehidin kz Zehra çoban çelenk, babasnn ehadetinin üzerinden 5 yl geçmesine ramen aclarnn hala taze olduunu belirterek, bu acnn hiç dinmeyeceini söyledi.

Babalarn çok özlediklerini dile getiren çelenk, babasnn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çars üzerine sokaa çktn, darbecilere direnirken ehit olduunu belirtti.

çelenk, babasn hiçbir zaman unutmayacan dile getirerek, öyle konutu:

5 yl geçmesine ramen içimizdeki özlem hiç bitmiyor. Kendisi çok iyi bir insand, merhametliydi, sevecendi. Babam çocukla çocuk, yal ile de yal olurdu. Arkada gibi büyüdük. Yeri geldiinde arkadamz yeri geldiinde dostumuz oldu. Sadece babamz deil arkadamz, dostumuzu kaybettik.

Acs hiç dinmiyor. Yllar geçtikçe o özleme alyoruz. O ac içimizde bir parça oluyor. O parçayla birlikte yllarca yaamaya devam edeceiz. Babam u anda en güzel yerde, en güzel mertebede, o bizi görüyor.

çelenk, her 15 Temmuz geldiinde hüzünlendiklerini anlatarak, babasnn ülkesini çok sevdiini, vatan için de ehit olduunu aktard.

Bugün bu ülkede nefes alabiliyorsak, babalar eve gittiinde çocuklarn görebiliyorsa, ayn sofrada yemek yiyebiliyorsa babam ve onun gibi ehit olanlar sayesinde. ehit kz olmak kadar gurur verici hiçbir ey yok. Vatan bizim için her eyden daha önemli. ifadelerini kullanan çelenk, gerekirse vatan için 2 aabeyi ve 4 kz kardei ile ehit olmaya hazr olduklarn kaydetti.

HER ZAMAN DEVLETMZN YANINDAYIZ

ehidin olu Ferdi çoban da aradan geçen zamana ramen aclarnn dinmediini belirtti.

çoban, Babamn ehit olduunu örendiimde dünyam ykld. Onunla gurur duyuyorum. 5 sene oldu bizden ayrlal ama her gün içimizde. Mezarn her gün ziyarete gidiyorum. Her gün evdeymi gibi davranyorum. Vatanmz için her zaman canmz vermeye hazrz. Onlarn peini devletimiz zaten brakmyor. Her zaman devletimizin yanndayz. diye konutu.

ehidin yeeni ve 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Dernei Bakan Bedri çoban ise amcasn hiçbir zaman unutmadklarn söyledi.

çoban, O geceyi unutmayacaz. O gecenin de peini brakmayacaz. Biz bir ölür, bin doarz. Biri Askeri çoban, 251 ehidimiz gitti ama bu devletin binlerce neferi oldu. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git