Şehri yasa boğan kaza

Bursa'ya gezi için giden Diyarbakırlı öğrencilerin emniyet şeridinde ihtiyaç nedeniyle otobüslerinden indikleri esnada, bir otomobil aralarına daldı. Korkunç kazada 2 öğrenci öldü,18 öğrenci yaralandı. Acı haber Diyarbakır'ı yasa boğdu.

Haberler 11.07.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalar 13 ile 15 arasndaki 91 kz örenci ve 3 öretmenden oluan kafile, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla Bursada yaplacak yaz kamp için Diyarbakrdan uçakla önce stanbula gitti. Buradan 2 otobüsle Bursaya hareket eden kafiledeki baz örencilerin rahatszlanmalar üzerine yol kenarnda duran otobüslerden indiler.

Bu srada, ayn istikamette seyreden özel otomobil emniyet eridinde bulunan örencilerin arasna dald. Korkunç kazada, Edanur Yldz (13) ve Semanur Tekinhatun (13), adl örenciler kaza yerinde hayatn kaybetti. 3 öretmen ve 10 örenci olmak üzere toplam 18 kii de yaraland.

Yaral örencilerden Zilan çelik, Büranur Kazak, Nurcan Kalkan, Büra Güller ve öretmen Fidan Sercanoluun salk durumunun ar olduu, youn bakmdaki tedavilerinin sürdüü belirtildi. Dier yarallarn ise salk durumlarnn iyi olduu örenildi. Kazaya karan sürücüler gözaltna alnd.

Korkunç kaza haberi, Diyarbakrda büyük üzüntü yaratt. l Milli Eitim ve l Müftülüünü yasa boan kazada hayatn kaybeden örenciler ile yarallar dün uçakla stanbuldan Diyarbakra getirildi. Akam saatlerinde havaalannda gözyalar arasnda karlanan Edanr ve Tekinhatn cenazeleri daha sonra topraa verildi.

Diyanet leri Bakanlnn düzenledii tur için Diyarbakrdan Bursaya giderken zorunlu olarak emniyet eridinde duran otobüsten inen örencilerin arasna hafif ticari araç dald. Can pazarnn yaand kazada ilk belirlemelere göre 2 örenci öldü, 18 kii de yaraland.

YAZ KAMPINA GDYORLARDI

Yalar 13 ile 15 arasndaki 91 kz örenci ve 3 öretmenden oluan kafile, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla Bursada yaplacak yaz kamp için Diyarbakrdan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanna geldi. Buradan 2 otobüsle Bursaya hareket eden kafiledeki baz örenciler, Gebze-Orhangazi-zmir otoyolunda, Orhangazi ile Gemlik arasndaki Karsak gieleri yaknlarnda midelerinin bulandn söyledi. Bunun üzerine örenciler, yol kenarnda duran otobüslerden indi.

OTOMOBL ARALARINA DALDI

Bu srada, ayn istikamette seyreden Sedrettin Eroy idaresindeki 16 JDL 86 plakal hafif ticari araç, yol kenarndaki örencilere çarparak arampole devrildi. Edanur Yldz (13) ve Semanur Tekinhatun (13), kaza yerinde hayatn kaybetti. Sürücü Eroy, otobüs oförleri Hakan Tapnar ve Kaan Selvi, otobüslerde bulunan Murat Souksu, Ersin Osman Hokesen ile 3 öretmen ve 10 örenci yaraland.

3 ÖRETMEN, 10 ÖRENC YARALI

112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldrlan yarallardan sürücüler Tapnar, Eroy ve Selvi ile Hokesen, tedavilerinin ardndan taburcu edildi. Yaral örencilerden Zilan çelik, Büranur Kazak, Nurcan Kalkan, Büra Güller ve öretmen Fidan Sercanoluun salk durumunun ar olduu, youn bakmdaki tedavilerinin sürdüü belirtildi. Dier yarallarn ise salk durumlarnn iyi olduu örenildi.

OFÖRLER GÖZALTINDA

Kaza sonras Orhangazi Devlet Hastanesine kaldrlan ve ayakta tedavi edilen 34 ZN 5236 plakal otobüs oförü Kaan Selvi, 34 ZN 5187 plakal otobüsün oförü Hakan Tapnar ile hafif ticari aracn sürücüsü Sedrettin Eroy Jandarma ekipleri tarafndan gözaltna alnd. Jandarmada ilemleri devam eden sürücüler daha sonra adliyeye çkarlacak.

ÖRENCLER ZYARET ETT

Bursa Valisi zzettin Küçük, evket Ylmaz Devlet Hastanesinde yatan yaral örencileri ziyaret etti. Bursa l Salk Müdürü Dr. Özcan Akandan yarallar hakknda bilgi alan Vali Küçük, Dün gece Gemlik lçemiz snrlarnda yaanan o elim kazada iki yavrumuzu kaybettik. Yarallarmz var, onlara da geçmi olsun dileklerimizi iletmek için tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettik. Genel manada yarallarmzn durumu iyiye gidiyor bir ksm hastamz da taburcu oldu dedi.

Ana Sayfaya Git