Şehrin oksijen deposu olacak

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis ettiği 92 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Millet Bahçesinin yapımına başlandı.

Haberler 16.02.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnn, Balar Belediyesi tarafndan Baclar Mahallesinde tahsis ettii 92 bin metrekarelik alanda yapaca Millet Bahçesinde geri saym balad. hale aamasnn tamamlanmasndan sonra projenin saha çalmalarna resmen baland. TOK tarafndan yürütülecek çalmalarla Diyarbakra yeni bir soluk getirecek Balar Millet Bahçesi Projesinin 1 buçuk ylda tamamlanarak hizmete açlmas planlanyor.

Sosyal donat alanlar, millet kraathanesi, yürüyü ve bisiklet parkurlar, dinlenme ve piknik alanlaryla doa ile iç içe yepyeni bir yeil alan oluturmas amaçlanan proje 400 binden fazla nüfusu olan Balarn çehresini deitirecek.

BALAR, DYARBAKIRIN HUZUR ALANI HALNE GELECEK

Projenin balad alanda incelemelerde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ehirlerde çevre ve yeil alan bilincini artrmak amacyla büyük önem verdii Millet Bahçesinin çok yönlü özellikleriyle Balar Diyarbakrn oksijen deposu haline getireceini söyledi. Belediye olarak arazi tahsisinde bulunarak projeye büyük katk sunduklarn belirten Beyolu, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann bizlere sunmu olduu imkanlar ve kendisinin millete olan sevdasndan alm olduumuz güvenle Balarmz hak ettii gelimi ehir seviyesine getirmek için tevazu, samimiyet ve gayretle çalyoruz. Tahsis etmi olduumuz arazide çevre ve ehircilik Bakanlmz öncülüünde TOK tarafndan yaplacak Millet Bahçesi ilçemizi Diyarbakrn yeni oksijen ve huzur alan haline getirecek dedi.

Ana Sayfaya Git