Şenyayla'da çay içip, mantar topladılar

Diyarbakır ve Bingöl sınırlarında bulunan, 1993'ten bu yana terör olaylarıyla anılan Şenyayla'da, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu güven ve huzur ortamı sağlandı.

Haberler 22.11.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Mua balanan ve bir zamanlar terörle anlan enyayla bölgesi, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sonucu salanan huzur ve güven ortamyla yeniden canland. Teröristlerin kulland onlarca maarann imha edildii, silah, mühimmat ve yaam malzemelerinin ele geçirildii bölgede artk silah seslerinin yerini insan ve hayvan sesleri ald. Temiz havas ve doal güzellikleriyle dikkat çeken bölgede bugünlerde ziyaretçiler arlanyor.

MAUN Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, ei Nilüfer Polat, yöneticiler ve örencilerle birlikte enyayla bölgesine ziyaret gerçekletirdi. Terör olaylar nedeniyle uzak kaldklar yerleim yerlerine yllar sonra dönen aileleri evinde ziyaret eden Polat ile beraberindekiler, halkn ilgisiyle karland. kram edilen çaylardan sonra enyaylay gezen Rektör Polat ve heyeti, mantar toplad.

NSANLARIN GRMEYE çEKNDKLER YERD

Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, enyayla bölgesi, 20-30 yl önce terörle anlan bir bölgeydi. Hakikaten insanlarn girmeye çekindikleri, korktuklar, imtina ettikleri bir yerdi. Köylüler olsun, çobanlar olsun, göçerler olsun, bu bölgeye girmeye pek fazla cesaret edemiyorlard. Allaha binlerce defa ükürler olsun. Devletimizin alm olduu yerinde tedbirlerle köylüleri, insanlar kazanarak, onlarn gönüllerine girerek, insanlara temas ederek bu bölgelere devletin arln ve efkat ile merhamet elini uzatarak, bu bölgelerin tekrar kazanlmasna vesile oldu. Örencilerimizle biraz mantar toplayarak, biraz doa yürüyüü yaparak, onlar doayla buluturarak bir farkndalk meydana getirmek için buraya gezi düzenledik diye konutu.

enyayla bölgesinde Rus ve Türk tabyalarnn var olduunu kaydeden Polat, enyaylada Rus tabyalar, Türk tabyalar var. Birinci cihan harbinde burada büyük mücadeleler verilmi. Bunlarla ilgili çeitli çalmalar yaparak, biz bu bölgeleri hem tarih turizmine hem kültür turizmine hem de doa turizmine kazandrmak istiyoruz. Mu Alparslan Üniversitesi olarak bu açdan da çalmalar yapacaz dedi.

Geziye katlan örencilerden Beyza Özçelik de Yaklak 30 yl aradan sonra güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sonucu enyayla bölgesinde huzur ve güvenin salanmasyla buraya gezi düzenledi. Rektörümüz, dekanlarmz, hocalarmzla birlikte buraya gelip, hep birlikte mantar toplayp, çay içerek güzel bir vakit geçirdik diye konutu.

Ana Sayfaya Git