Şerbetçilere tek tip kıyafet

Diyarbakır’da yüzyıla aşkındır Sur ilçesindeki tarihi Gazi Caddesi'nde özel hazırladıkları küplerde meyan şerbeti satışını yapan şerbetçiler, kentin kültür, turizm ve ekonomisine katkı sağlamak amacı ile tek tip kıyafet uygulamasına geçti.

Haberler 10.07.2020 - 01:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçe Kaymakaml ve Belediye Bakanl tarafndan yaplan uygulamada erbet satclar kentin kültürünü yanstan tek tip kyafet giyerek sat yapmaya balad. Meyan kökü erbeti satan ve tek tip kyafet giyen erbetçilerin satlarn da arttrd. Proje hakknda bilgi veren Sur lçe Belediyesi Zabta Müdürü Muhammet Mizgin Güne, yaptklar uygulamal projenin kentin turizmine katk amac tadn söyledi.

AMACIMIZ KENT TURZMNE KATKI SALAMAK VE TANITIMINI YAPMAK

Diyarbakrn kadim ehirlerden biri olduunu belirten Güne, Diyarbakrn kültürünü dünyaya tantmak ve kent turizmine katk salamak amacyla bu çalmay yaptk. Meyan kökü erbeti Diyarbakr halknn çok iyi bildii ve çok içtii sala faydas olan bir içeceimizdir. Bundan dolay bunu daha iyi tantmak ve kent turizmine katk salamak için tek tip kyafet uygulamasna geçtik. Bu tek tip kyafetleri de Diyarbakrn yöresel kyafetlerinden seçtik. Böylece meyan kökü erbeti satan erbetçilerimiz daha titiz, daha temiz ve daha hijyenik artlarda hizmet sunmaya baladlar. Yaptmz bu uygulama ile hem turizme hem de erbet satclarna büyük katk oldu. Yaptmz bu projeye Sur lçe Kaymakammz ve Belediye Bakan Vekilimiz Abdullah çiftçi de çok destek oldu. Bundan sonra özellikle Diyarbakrn tarihi yerinden biri olan Sur ilçemizi Türkiye ve dünyaya tantmak için farkl projeler gelitirmeye devam edeceiz dedi.

PROJEY HAYATA GEçRENLER TEBRK EDYORUZ

Tek tip kyafet uygulamasnn Diyarbakrn turizmine ve kültürüne çok büyük katk saladnn altn çizen Diyarbakr Kültür, Turizm ve Musiki Dernei (DKTUM-DER) Yönetim Kurulu Bakan Kenan Aksu da Diyarbakrn geleneksel bir içecei vardr, meyan kökünden, meyan kökü de hem vücuda hem de sala çok faydal bir erbettir ve bu Diyarbakra has bir eydir. Yaplan tek tip kyafet uygulamas Diyarbakrn turizmine ve kültürüne çok büyük katk salad. Bu uygulamada emei geçenleri tebrik ediyoruz. Hem Sur Belediyesini ve hem de zabta ekiplerine teekkür ediyoruz. Yaplmas gereken de budur. nallah biz illerde güzel bir eyde yapacaz. Biz çocukken erbetçiler erbet sebili yaparlard. Bu cuma günü bizlerde Nebi Cami önünde o gelenei balatacaz erbet satan kardelerimizle birlikte ve erbeti sebillerde datacaz. Tüm Diyarbakr halkn bu cuma günü ölen namaz sonras erbet içmeye davet ediyorum diye konutu.

erbet satclar da tek tip kyafet uygulamasnn ilerini iki kat artrdn ve bu projede emei geçen Sur Belediyesine teekkür ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git