Şerefsizce iftira atıldı

Eski Rektör Saraç, "Gülen'in bir çanta ziynet eşyası gönderdiği iddiası şerefsizce bir iftira" derken, "Bazılarının küçük hesapları yüzünden 11 aydır mağduriyet yaşıyorum" savunmasını yaptı.

Haberler 24.06.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Dicle Üniversitesinde FETÖ/PDYye ilikin yürüttüü soruturma kapsamnda tutuklanan ve hakknda Terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan 22.5ar yla kadar hapis istemiyle dava açlan eski Rektör Ayegül Jale Saraç, iddianamedeki ifadelerde geçen Fethullah Gülenin kendisine bir çanta dolusu ziynet eyas gönderdii iddiasnn erefsizce bir iftira olduunu söyledi.

Ak Parti Milletvekili Cuma çten ikinci seçim dönemimde bana rakip olan Ahmet Kelei destekledi. Vekil sfatna yakmayan tarzda benden ahsi beklentileri olduunu, imal olarak söyledi. Ben de kendisine kanunsuz i olmayacan söyledim. Sonra basna 64 maddelik bir iftira listesi okudu diyen Saraç, YÖK ve Saytay denetcileri tarafndan yaplan denetimlerde hiç bir ey bulamadn ifade ederek, tepki gösterdi.

FETÖya hiç bir ekilde yardm yapmadn da ifade eden eski Rektör Saraç, 8 yl boyunca terör, rant çeteleri ve mafya tarafndan tehdit edildik. Yetimin hakkn yedirmedik. Sayn cumhurbakanmzdan hep takdir gördük. Bazlarnn küçük hesaplar yüzünden 11 aydr maduriyet yayorum. ki dünyada elim yakalarnda olacak. Amerika ktasna hiç ayak basm deilim. Herkes giderken ben o tür olaylara karydm. Sur olaylar srasnda ilaç gönderdiimiz iftiradr.dedi.

Dicle Üniversitesinde FETÖ/PDY terör örgütünün akademik yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma sonunda ihraç edilen eski Rektör Ayegül Jale Saraç ile yardmclar Aytekin Sr, Aslan Bilici ve Sabri Eyigün hakknda Terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan 22.5ar yla kadar hapis istemiyle açlan davann yarglamasna baland. Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesince görülen ilk durumaya tutuklu sanklar Ayegül Jale Saraç ile Aytekin Sr katlrken, tutuksuz sanklar Aslan Bilici ve Sabri Eyigün katlmad. Durumada savunmas alnan eski rektör Saraç, rektörlük seçimleri nedeniyle kendisine iftira atldn savundu. 15 Temmuz gecesi yardmclar ile görüüp darbe teebbüsüne kar bildiri yaynladklarn belirten Saraç, bu konuda duru sergileyen ilk üniversite olduklarn kaydetti.

FETÖYE MADD YARDIM YAPMADIM

FETÖ/PDY terör örgütü ile balantl tek bir kiiyi bile üniversiteye almadn belirten Saraç, 17-25 Aralk öncesinde hükümet ve devlet tarafndan bu kiilerin tehlikeli olduuna dair bir bildirim yaplmam, hatta olimpiyatlarna katlnm, tevik edilmilerdir. 17 Aralktan sonra çok dikkatli olduk. Daha önceki dönemlerde kimin ne olduunu anlamak mümkün deildi. Emniyet veya MTten bir uyar gelseydi, biz buna uygun davranrdk. FETÖ ile ilgili bir iddia veya duyum alndnda gerekeni yapyorduk. FETÖye herhangi bir maddi yardmda bulunmadm. Ak Parti Milletvekili Cuma çten ikinci seçim dönemimde bana rakip olan Ahmet Kelei destekledi. Vekil sfatna yakmayan tarzda benden ahsi beklentileri olduunu, imal olarak söyledi. Ben de kendisine kanunsuz i olmayacan söyledim. Sonra basna 64 maddelik bir iftira listesi okudu. YÖK ve Sayta denetçileri geldi ve bizi denetledi. Bir ey bulamadlar. En büyük iddias Saytayn 200 trilyonluk usulsüzlük tespit ettiidir. Bahsettii 2007 ylnda ben rektör bile deildim. Herkesi kucaklayarak üniversiteyi ayaa kaldrmaya çaltk dedi.

FETHULLAH GÜLENDEN SELAM GÖNDERLD DDASI YALAN

Rakiplerinin sürekli iftira halinde ve her ii karaladklarn ifade eden Saraç, Bizden önce çok ciddi örenci olaylar vard. Bizden sonra bu olaylar dütü. Sur olaylarnda dahi üniversitede sknt çkmad. Üniversitenin çok ciddi skntlar vard. Ahmet Kele srarla beni Fatih Üniversitesi Rektörü erif Ali Tekalan ile tantrmak istiyordu. Kayseride çevresi olduunu ve gidip oradan yardm almamz istiyordu. O dönemde bir sürü rektör ziyarete geliyordu. erif Ali Tekalann gelip gelmediini hatrlamyorum.Ancak Fethullah Gülenden selam getirdii çok çirkin bir iftira. Fethullah Gülenin bana ziynet eyas gönderdii iddias yalandr. Ziynet eyas olay erefsizce bir iftiradr. Bu kadar erefsizlik olmaz. Herkes benim hediye kabul etmediimi bilir. erif Ali Tekalan ile bir görüme olmusa hatrlamyorum, ancak bu kiiyle tanmam israrla isteyen Ahmet Keletir. Ylbanda gelen hediyeleri bile iade ediyordum. Hiçbir zaman FETÖ ile alakam olmad. 8 yl boyunca terör, rant çeteleri ve mafya tarafndan tehdit edildik. Yetimin hakkn yedirmedik. Sayn cumhurbakanmzdan hep takdir gördük. Bazlarnn küçük hesaplar yüzünden 11 aydr maduriyet yayorum. ki dünyada elim yakalarnda olacak. Amerika ktasna hiç ayak basm deilim. Herkes giderken ben o tür olaylara karydm. Sur olaylar srasnda ilaç gönderdiimiz iftiradr.dedi.

Daha sonra savunmas alnan eski rektör yardmcs Aytekin Sr ise hakkndaki iddialar reddederek, Rektörlük seçimlerinden dolay hakkmzda aslsz ve gerçei yanstmayan iftiralar atld. Bir yldr cezaevindeyim ben ve çocuklarm madur oldukdedi.

FETÖ VE DER CEMAATLER PASTAYI BRLKTE GÖTÜRÜYORLAR

Tank olarak dinlenen dönemin ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Öretim Üyesi Hakan Samur rektörlük seçimlerinde Ayegül Jale Saraç desteklemediini belirterek, Sabri Eyigün ve Mehmet Akn, Ayegül Jale Saraçn bütün cemaatlerin ortak aday olduunu belirterek, benden oy istediler. Desteklediim kiiyi biliyorlard. Bir süre sonra skntlar ba göstermeye balad. Görev ve ders konularnda hakszlk ba gösterdi. Her ie ayrm koyuldu. in en banda FETÖ vard. Sadece FETÖ deil, cemaat yaplanmalar vard. Üniversite yöneticileri FETÖye hizmet etmilerdir. Cemaat olmadan alm yaplmyordu. Almlarda cemaat üyeleri gözetildi. Ben her ortamda üniversiteyi eletiriyordum. Bana kar huzursuzluklar ortaya çkmaya balad. Ben ve birkaç arkadama mobbing uygulanmaya baland. Ben doçentlik snavn kazandm. Uvanmn verilmeyeceini biliyordum. Dönem ortasnda beni ktisat Fakültesinden, Meslek Yüksek okuluna sürdüler. YÖKe ikayet ettim. YÖKten çekindikleri için iktisada tekrar gönderildim ve ksa sürede doçentlik kadrom verildi. Sabri Doçentlik kadrosuna vereceiz. Ama cemaatten arkadalar çok fazla konutuunu söylüyorlar. Artk sen de onlar eletirmededi. Ben de kadro için söylemlerimden vazgeçmeyeceimi ilettim. çinde maddiyat olan her eyi kendilerine yonttular. FETÖcüler ve dier cemaatler pastay birlikte götürüyorlar. Ancak aslan payn FETÖ alyordu. Üniversite yöneticileri FETÖye yardm ediyorlard. Cemaat referans olmadan almlar yaplmyordu. Rektör ve yardmclarnn FETÖ üyesi olup olmadn bilmiyorum. Ancak o dönem yaplanlar, bunlarn bu yapyla balantlarnn olduunu gösteriyordu dedi.

Durumada görüünü açklayan savc, Ayegül Jale Saraç ve Aytekin Srn tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Avukat savunmalarnn ardndan kararn açklayan mahkeme, sanklarn tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git