Sergiyi gezenler duygulandı

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında AA foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezen vatandaşlar terör örgütüne tepki gösterdi

Haberler 17.07.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi gecesi ve sonrasnda Anadolu Ajans (AA) foto muhabirleri tarafndan çekilen fotoraflarn yer ald Diyarbakrdaki Milli radenin Yükselii Sergisini gezen vatandalar terör örgütüne tepkisini dile getirdi.

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖnün 15 Temmuzda darbe teebbüsü srasnda ve sonrasnda Ankara ve stanbulda çekilmi 79 fotoraftan oluan, dün Sur ilçesindeki tarihi çkalede açlan sergiyi her yatan vatanda ziyaret ediyor.

Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi ve AA i birliiyle düzenlenen sergideki fotoraflar, darbe teebbüsü gecesi ve sonrasnda yaananlar vatandalara bir kez daha hatrlatyor.

- Darbe giriiminde bulunanlar lanetliyorum

Arkadalar ile sergiyi gezen üniversite örencisi zzet Gezer, 15 Temmuz gecesinin unutulamayacan belirterek, O gece halk sokaklara çkmasayd belki bizler de burada olamayacaktk. Darbe giriiminde bulunanlar lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi ihanet ebekesinin maskelerinin dütüünü gördük. 15 Temmuzu hiç unutmayacaz, unutturmayacaz. dedi.

Gezer, sergi sayesinde o gece yaanlanlar daha net ekilde görme frsat bulduklarn aktard.

- Ülkeye küstahça yaplan bir hainliktir

Babas ile sergiyi gezen Rdvan Dorul, 15 Temmuz darbe giriiminin kara bir leke olarak deerlendirdiklerini belirtti.

O gece millet olarak darbe giriimine kalkanlara gereken dersin verildiini vurgulayan Dorul, ehitlerimize minnet borçluyuz. Kendi milletine, devletin silahlaryla saldrmak, ülkeye küstahça yaplan bir hainliktir. dedi.

Darbe giriimi karsnda söyleyecek söz bulamadn dile getiren Dorul, ehit düenlere Allahtan rahmet, ailelerine basal diledi.

Dorul, sergiyi çok beendiklerini anlatarak, 15 Temmuz gecesinde yaananlar darbe gecesinde ve sonrasnda çekilen fotoraflarla detayl ekilde gördüklerini söyledi.

Mehmet Biçer de Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çars ile meydanlara inildiini, Türk, Kürt, Laz, çerkez birlikte darbenin önlendiini anmsatarak, sergideki fotoraflar tek tek incelediini kaydetti.

Konu vatan oldu mu kimse can derdine dümedi. diyen Servet Gezer de o gece vatann bölünmez bütünlüü için Cumhurbakannn çars ile sokaa çkan halkn can pahasna mücadelede bulunduunu anlatt.

Gezer, bunun açk bir ekilde sergideki fotoraflardan da görüldüünü sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git