Servet çürüyor!

Yedieminlerde binlerce araç çürümeye terk ediliyor

Haberler 27.08.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çeitli sebeplerden dolay el konulan farkl modellerdeki yaklak 6 bin araç yllardr yedieminlerde bekletiliyor.

Diyarbakrda Emniyet ve jandarma ekiplerince deiik suçlarda kullanld tespit edilen veya üzerinde haciz ilemi görülmü araçlar, ilgili birimler tarafndan alnarak kurumlarla anlamal yedieminlerde braklyor.

Yasal olarak trafikten men edilen araçlarn, sahipleri tarafndan alt ay içerisinde teslim alnmas, belirtilen süre içerisinde teslim alnmayan veya aranmayan araçlarn satlarak bedellerinin emanet hesabna yatrlmas gerekiyor. Söz konusu araçlar Sanayi ve Ticaret Bakanlnca 6 ayda bir belirlenen bedel üzerinden Milli Emlak Genel Teblii esaslar çerçevesinde Makine ve Kimya Endüstri Kurumuna satlyor.

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde Yediemin iletmecisi Esat Güngörür, 2010 ylndan bu yana ilgili birimlerce trafikten men edilen veya farkl ekillerde ilem görmü araçlarn otoparkta çürümeye terk edildiini belirterek yasal süreçten sorumlu Milli Emlak Müdürlüüne çarda bulundu.

DYARBAKIRDAK OTOPARKLARDA 6 BNE YAKIN ARAç BEKLETLYOR

Güngörür, 2010 ylnda kurduumuz otoparkta trafik, jandarma ve asayi ekiplerinden gelen telefonlara istinaden araçlar muhafaza altna alyoruz. Karayolu Trafik Kanununda 2918 sayl ek 14üncü maddeye istinaden muhafaza altna alnan aracn 180 gün içerisinde sahipleri tarafndan alnmamas durumunda çevre ve ehircilik l Müdürlüü Milli Emlak ube Müdürlüünce sat gerçekleir. dedi.

Yedieminlerde terkedilmi araç saysna deinen Güngörür, Otoparkmzda motosikletle beraber ortalama araç says bine yakndr. Diyarbakr genelinde bulunan 8 otoparkta ise yaklak 6 bine yakn araç bekletilmektedir. Ne yazk ki uzun zamandan beri Milli Emlak ube Müdürlüü konuyla alakadar olmuyor. ifadelerini kulland.

KURUMLARIN PASF LEYNDEN OLUMSUZ ETKLENYORUZ

lgili kurumlarn zamannda yasal süreci ilemediinden dolay maduriyet yaadklarn dile getiren Güngörür, Hacizli bir araç çektirilmesi durumunda kolluk görevlileri tarafndan en geç üç gün içerisinde en yakn icra dairesine bildirilmelidir. Trafik ekipleri eksiksiz bir ekilde ilem ve görevini yerine getirmektedir. Bu konuda en çok maduriyet oluturan çevre ve ehircilik l Müdürlüü Milli Emlak ube Müdürlükleridir. eklinde konutu.

Araç satlarna ilikin çevre ve ehircilik l Müdürlüüne dilekçe yazmasna ramen u ana kadar müspet bir adm atlmadna dikkati çeken Güngörür, Bana verilen cevap FETÖ soruturmalarndan dolay younluumuz var, zamanmz yok, herhangi bir ey yapamyoruz oluyor. çevre ve ehircilik l Müdürlüüyle görütüümde ise kurumlarla olan yazmalar bahane ederek kendilerini hakl göstermeye çalyorlar. En son 2 gün önce Diyarbakr Valiliine dilekçe yazdm. Maduriyetlerimizi giderilmesini talep ettim. diye belirtti.

10 YILDIR BEKLEYEN ARAçLAR VAR

10 yldan beri bekletilen araçlarn olduunu söyleyen Güngörür, Otoparka çekildii zaman deeri 100 bin TL olan araç, bugün ederi 10 bin TLye düerken araç sahibinin borcu 500 TL ye çkmtr. Alacakl ve borçlu madur durumunda. Milli Emlak ube Müdürlüünün olumlu bir adm atmas durumunda bu maduriyetler biter. dedi.

Güngörür, Buraya braklan araçlar ciddi bir ekilde bizi madur ediyor. yerimde çaltrdm 6 personelin sigortalarn yatryorum, i yok, neredeyse hacizli duruma düeceiz. Bu araçlar satld takdirde rahat bir nefes alm oluruz. Bu bir milli servettir, bu servetimizin çürümesinden gönlümüz raz deildir. Yetkililerden ricamz milli servetimiz çürümesin. Herkes görevini yapt zaman kimse madur olmaz. Devletimizin kasasna ciddi anlamda para girer. Herkesi kendi görevlerine davet ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git