Servet çürüyor!

Diyarbakır’da çeşitli nedenlerle yedieminlere bırakılan binlerce araç, çürümeye terk edildi. Bazı araçlar toprağa gömülmeye başlarken, Türkiye genelinde yediemin parklarında bulunan araç sayısı 400 bine ulaştı.

Haberler 08.10.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bata kredi ve vergi borcu olmak üzere çeitli gerekçelerle yedieminlere braklan binlerce araç topraa gömülmeye balad. Kentte bulunan yediemin otoparkna braklan araçlar çürümeye terk edilirken, otopark iletmecileri milli servetin çürüdüünü ve kendilerinin ciddi bir ekilde maduriyet yaadklarn belirterek, söz konusu sorunun çözülmesini istedi.

MLL SERVET çÜRÜYOR

Yediemin otopark iletmecisi Esat Güngörür, araçlarn satlmas ve ekonomiye katk salanmas gerektiini söyledi. Güngör, Otoparkmzda 2010 ylndan beri çekilen araçlar var, bu araçlar çürümeye terk edilmi araçlardr, durum son derece vahim milli servet çürüyor. Benim otoparkmda 800 araç, il genelinde 6 bin, Türkiye genelinde ise 400 bin. 400 bin aracn ekonomiye kazandrlmas, motor tat vergisi, yüzde 18 KDVsi var, ama bunlar otoparkta çürümeye yüz tutmu durumdalar. Karayollar Trafik Kanunun 2918. Kanun EK 14 Maddesine istinaden bir araç trafikçe çekildii zaman, araç sahibi 180 gün içerisinde bu arac almaz ise trafik bu araçlarn bilgilerini çevre ve ehircilik l Müdürlüü ve Milli Emlak l Müdürlüüne göndermesi gerekiyor. Bu müdürlükler de araçlarn satlar için ilem yapmas lazm. Ama ne yazk ki milli emlak uyuyor ve yatryor, umurunda deil. Türkiye genelinde milyonlar mezar yediemin otoparklar, yazk yetkililer bir el atsn, ekonomiye kazandrlsn herkes rahat bir nefes alsn dedi.

Ana Sayfaya Git