SES üyelerine baskı protesto edildi

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde üyelerinin baskıya maruz kalmasını protesto eden SES Amed Şubesi, bu durumun devam etmesi durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haberler 02.12.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Amed ubesi, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde çalan salk emekçilerinin baskya maruz kalmasn hastane önünde yapt basn açklamas ile protesto etti. Mobbinge kar SESte örgütlenelim yazl pankartn açld eylemde, Salkta her türlü iddete son ve Mobbing suçtur sessiz kalmayacaz dövizleri tand.

SES Amed ube Ebakan iyar Güldiken, salk çalanlarnn i temposunun pandemiyle birlikte daha da arlatn belirtti. Performansa dayal sistemle birlikte salk sisteminin çöktüü ve yönetilmez hale geldiini söyleyen Güldiken, Pandemi bahane edilerek emekçilerin aln teri görmezden gelinmekte, ülkenin kaynaklar yandalara, ranta, talana peke çekilmeye devam edilmektedir. Yanda olana her türlü imkan sunan iktidar, halka yeterli ve gerekli hizmeti sunmaktan imtina etmektedir dedi.

AYRIMCI YAKLAIMLAR

Güldiken, Selahaddin Eyyubi Hastanesi çalanlarnn sürekli birim ve yerlerinin deitirildiini, talebi olanlarn ise keyfi olarak deitirilmedii kaydetti. Hastane içinde saysz bir ekilde keyfi uygulama görevlendirmelerin yapldn vurgulayan Güldiken, u örnekleri verdi: çalanlarn özel hastanelerden aldklar durum bildirir raporlar kabul edilmemektedir. Genç ve daha aktif çalabilecek personellerin bir ksm, pasif görevlere verilmitir. Acil servis sertifikas olan bir hemirenin talebine ramen yeri deitirilmemi, hastanenin Salk ve Bakm Hizmetleri Müdürü Asl Bçak tarafndan kendisine yönelik yaplan mobbinge dair 19 Eylül 2021 tarihinde hastane yönetimine verdii dilekçeye henüz bir cevap verilmemitir.

KNA ODALARI

Kurum amirlerinin yasaya aykr olmasna ramen sendikalarna üye olan çalanlara dönük bask, yer deitirme ve mobbing uyguladna dikkati çeken Güldiken, idarecilerin, kendi makam odalarn ikna odalarna dönütürdüklerini belirtti. Ad geçen hastane yöneticisi, sendikamza üye olan çalanlara hakaret, mobbing ve bask yaparak, üyelerimizi tehdit ederek istifaya zorlamakta, hatta hastane müdürünün odasnda zorla yapt üyelikleri paylaacak kadar pervaszlamaktadr diyen Güldiken, bu konuya dair resim ve belgelerin kendilerinde mevcut olduunu belirtti.

SÜRECN TAKPçSYZ

Güldiken, Asl Bçak ve ona bu olanaklar salayanlarn artk bir karar vermesi gerektiini belirterek, Ya sendika faaliyeti yürütecek ya da tarafsz bir yönetici olacaktr. Aksi bundan sonra mümkün olmayacaktr. Tarafszlk ilkesini ihlal ettii ve çalanlara mobbing uygulad için hakknda Salk Bakanl ve çalma Bakanlklarna idari soruturma balatlmasna yönelik müracaat edecek, savcla suç duyurusunda bulunacaz. SES olarak süreci takip edeceimizi ifade ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git