Sesi duyulmazsa askere gidecek

Diyarbakır’da yaşayan 20 yaşındaki Enes Bozkuş, küçük yaşta havale geçirdi. Geçirdiği havale nedeni ile yüzde 60 zihinsel ve fiziksel engelli kalan Bozkurt’a muayene sonucunda askere elverişlidir raporu verildi. Kasım ayında askere gidecek olan Bozkuş, yetkililere seslenerek sorunun giderilmesini istedi.

Haberler 03.09.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 20 yandaki Enes Bozku, küçük yata havale geçirdi. Geçirdii havale nedeni ile yüzde 60 zihinsel ve fiziksel engelli kalan Bozkurta muayene sonucunda askere elverilidir raporu verildi. Kasm aynda askere gidecek olan Bozku, yetkililere seslenerek sorunun giderilmesini istedi.

Balar ilçesinde yaayan 20 yandaki Enes Bozku, iki yanda havale geçirdi. Bozku, geçirdii havale sonras ksmi zihinsel ve fiziksel engelli kald. Yaplan tedavilere ramen engelli kalan Bozkua yüzde 60 engelli raporu verildi. Okul çana gelen Bozku, zihinsel ve fiziksel engel durumundan dolay 8inci snfa kadar kaynama örencisi olarak eitim gördü. 20 yanda olan Enes Bozku, askerlik çana gelince, askere çarld. Ailesi tarafndan askerlik ubesine götürülen Enese askere elverilidir raporu verildi. Baba Nevzat Bozku, olunun yüzde 60 zihinsel ve fiziksel engelli raporu olmasna ramen askere çarldn belirterek yetkililerin bu durumu düzeltmesini istedi.

Zihinsel engelli bir insana nasl silah verilir

Baba Nevzat Bozku, iki yandayken olunun havale geçirdiini söyledi. Enesi hastaneye götürdüklerini ve 4 sene boyunca tedavi ettiklerini ifade eden baba Bozku, Okul çana geldii zaman da okula gönderdik. Bu örenci hastadr, fiziki olarak da. Bunun kaynama örencisi olmas gerekiyor dediler. Biz ondan sonra doktora götürdük. Doktor onu heyete soktu. Heyet buna yüzde 60 rapor verdi. Hem fizik, hem zihinsel olarak. Bu çocuk 8 sene kaynama örencisi olarak okul okudu, belgeler de var. Engellidir, engelli raporu da var. Bir de Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf ona engelli kimlii verdi. Askerlik çana geldi, biz bunu götürdük hepsi salam raporu verdi. Ben itiraz etmeye gittim, tekrar bizi heyete gönderdi. Kurula gönderdikten sonra kurul, hepsi salam raporu verdi. Benim çocuum askerlik yapamaz. çünkü bedensel ve zihinsel engellidir. Devlet buna rapor vermi. Biz onun için yetkililerden yardm bekliyoruz. Ben 18 ay askerliimi yaptm. Bir de bu fiziki, bu ekilde ne koabilir, koamayan bir insan nasl askere alyorlar ben aryorum. Kasm aynda bu askere gidecek diye bize kat verdiler. Zihinsel engelli bir insana nasl silah verilir dedi.

Ana Sayfaya Git