Sesimi duyuyorsan, korkma hemen gel

Diyarbakır’da, her hafta 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganıyla oturma eylemi yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınlarına, açıklama yaptıkları alanda, HDP önünde 761 gündür evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın ve Celil Bektaş'tan tepki geldi. "Bizim için de açıklama yapın, sizi alkışlayalım" diyen babalar ile dernek üyeleri arasındaki gerginlik, polisin araya girmesiyle sona erdi. Oğlu Faruk için Kars'tan gelen Rahime Taşçı, "8 sene önce Faruk'u aldılar. Sesimi duyuyorsan, korkma gel. Teslim olan çocukların hepsini bıraktılar, evlerine gittiler" dedi.

Haberler 04.10.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen ailelerin HDP Diyarbakr il binas önündeki evlat nöbetinde 763üncü güne girildi. Balar ilçesi Kouyolu Parknda her hafta Kayplar bulunsun failler yarglansn sloganyla oturma eylemi yapan HD Diyarbakr ubesi üyeleri ve kayp yaknlar, açklama yapt srada, evlat nöbeti tutan Celil Bekta ve Süleyman Aydndan tepki gördü. Polisin güvenlik önlemi ald bölgede yaanan ksa süreli gerginlik, ekiplerin araya girmesiyle sonland.

Geçen yl 16 yandayken, kaçrlan Yusuf için oturma eylemine devam eden Celil Bekta, Bizim için de açklama yapn, sizi alklayaym. Benim olum için de yap, yüreiniz var m? Yalan atyorlar. Ben de Kürtüm. Gelmiler burada 35 kii açklama yapyorlar. çocuklar zorla daa kaçrlan anne ve babalar 3 yldr HDP il binasnn önünde kapda alyorlar, neden onlardan birisi gelip bizlere açklama yapmyorlar? Biz kimiz? Onlara insan haklar var, bizlere yok, neden? Bizim için açklama yapsnlar ama ben onlar samimi olarak görmüyorum dedi.

MÜCADELEMZ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEZ

6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için HDP il binas önündeki eylemini sürdüren Süleyman Aydn ise HDnin her hafta faili meçhuller için açklama yaptn belirterek, Peki biz 761 gündür HDP önünde evlatlarmz istiyoruz. Bir gün bizim için neden açklama yapamyorlar? Herkese insan haklar var, bizim evlatlarmza yok mu? Bunlar gerçekten insan haklarn savunmu olsalard bir gün de bizim evlatlarmza sahip çkarlard. Biz burada evlatlarmz onlardan istedik ama maalesef yüzleri olmad için buray terk edip kaçtlar. Bizden neden kaçyorlar? Biz dedik, bizlere de destek verin ve bizim çocuklarmz da PKKdan isteyin. Maalesef PKKdan çocuklarmz isteyemediler ve buray terk ettiler. Bizler sonuna kadar bunlarn peinde olacaz. Bizim çocuklarmza insan haklar oluncaya kadar biz de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceiz. Ya çocuklarmz ya da bizler de HDP önünde öleceiz. Gelsinler ve çocuklarmz bize getirsinler diye konutu.

SESM DUYUYORSAN KORKMA GEL

Vanda lise 2nci snf örencisi olu Farukun kaçrldn söyleyen ve Karstan gelerek eyleme katlan Rahime Taç, unlar söyledi: 8 sene önce Faruku aldlar. Ne haber aldm ne de Faruk yayor mu, yaamyor mu bilmiyorum. Faruk sana sesleniyorum; 8 yldr seni özlüyorum, baban ve kardein de seni özlüyor. Damlay seviyordun o kadar. Hani sevmiyorsun, çünkü gelmiyorsun. Sesimi duyuyorsan, korkma gel. Teslim olan çocuklarn hepsini braktlar, evlerine gittiler. Sen gelsen, seni de brakacaklar. Korkma, teslim ol, gel. Damla seni çok özlüyor, alyor. Baban perian oldu, ben perian oldum. Sen gelene kadar Diyarbakrdaki bu eylemimi sürdüreceim, kalkmayacam. Bizi yalnz brakma, geri gel.

Ana Sayfaya Git