Sesimizi duyun!

Irak'ın başkenti Bağdat'tan mahsur kalan bir grup Türk işçi, yetkililerin ilgisizliği nedeniyle bu durumda bulunduklarını öne sürerek, yakınları aracılığıyla Türkiye'ye videolu mesaj gönderdi. Çalıştıkları inşaatta yatıp kalkan işçiler Türkiye'ye dönmeyi umut ediyor.

Haberler 08.04.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs nedeniyle tüm dünya koca bir karantina alanna dönerken, yurt dnda kalan Türkler, Türkiyeye dönmede sknt yayor.

Türkiyenin çeitli illerinden inaatta çalmak için 3 ay önce Irakn Badat kentine çalmaya giden ve aralarnda çok sayda Diyarbakrllarn bulunduu türk içiler, koronavirüs olay patlak verdikten sonra Türkiyeye gelmek istedi. Ancak iddiaya göre Dileri Bakanl yetkililerinin ilgisizliiyle karlaan türk içiler, bulunduklar durumu anlatan bir video çekerek, bunu paylamaya karar verdi.

Video görüntüsünde bir içi, Amacmz devleti karalamak deil, ama büyükelçi Mehmet beyden 24 gündür ne bir yardm gördük, ne de bir sahiplenmesini gördük. Türkiyedeki ailelerimiz dileri bakanln aryor. TC numaralarmz alp ilgileneceiz deyip, telefonu kapatyorlar. lgilenmiyorlar dedii duyuluyor.

Öte yandan Badatta mahsur kalan Diyarbakrl içilerden Ensari Gezerin kz Hatice Kübra Gezer, Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirine yapt açklamada, 57 türk içinin zor artlar altnda yaam mücadelesi verdiklerini söyledi.

BAKAN 4 UçAK GELECEK DED, AMA BZMKLER LSTEDE YOK

Dilleri bakanln defalarca aradklarn aktaran Gezer; Koronavirüs olayndan 3-4 ay önce rakn Badat kentine çalmaya gittiler. Biz tam 1 aydr Dileri Bakanl Badat Büyükelçilii, Salk Bakanl, bütün ilgili kurumlar teker teker aradk. Bize sürekli not ediyoruz diyorlar. Dileri Bakanmz birkaç gün önce dedi ki bu hafta içinde raktan Türkiyeye 4 uçak seferi düzenlenecek dedi. Bizde konsolosluu aradk babamn ve arkadalarnn isimi var m diye sorduk. Bize listede simleri yok dediler. Bizde bu cevap karsnda ok olduk. Neden yok? Biz 1 aydr bavuruda bulunmuuz gelmeleri için. lk gelecekler arasnda olmalar gerekiyor bunlarn. Konsoloslua defalarca unu söylüyoruz, artk bu içiler Badattan yiyecek bile bulamyorlar. çok zor artlarda hayatlarn sürdürmeye çalyorlar. Lütfen gidip onlar ziyaret edin. Tam diyorlar ama halen onlar görmeye gitmemiler. Iraktaki konsolosluk içilerle hiç ilgilenmiyor. Sadece not alyoruz diyorlar dedi.

YEMEK BLE VERMYORLAR çLERE

Gezer, Irakta içilerin ayrca ücretlerini alamadklarn ve aç bir ekilde kaldklarna dikkati çekerek, naata bodrumda kalyorlar. Bizce orada patronlaryla alakal bir durum sanrm. Hiçbir ekilde içilerle ilgilenmedi ve onlar açla mahkum etti. Cuma gününden bu yana artk yemek bile vermiyorlar içilere. Patron içilerin son 1 aylk ücretlerini de vermedi. Biz ücretten vazgeçtik yeter ki içileri Türkiyeye göndersinler diye konutu.

Ana Sayfaya Git