Seslerini kıstılar

Twitter'ın 'Diyarbakır Anneleri' hesabını kapatmasına ailelerden tepki

Haberler 09.02.2021 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelere destek olmak ve seslerini duyurmak isteyen bir grup, sosyal paylam sitesi Twitterda Diyarbakr Anneleri adyla hesap açt. Eylem yapan ailelere ait haber, fotoraf ve videolarn paylald bu hesap, bir süre sonra Twitter tarafndan kapatld. Hesabn kapatlmasna evlat nöbetindeki aileler, tepki gösterdi.

ANNE VE BABALARIN FERYADINI DLE GETRMEK SUç MUDUR?

HDP önünde, 5 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için 9 Eylül 2019dan beri eylemini sürdüren Süleyman Aydn, hesabn kendilerine ait olmadn, destek verenler tarafndan açldn söyledi. Hesabn kapatlmasna tepki gösteren Aydn, terör örgütüne ait birçok hesap olduuna dikkat çekerek, öyle konutu:

Biz eylemimizin ilk gününden beri Türkiyenin dört bir yanndan destek aldk. Ziyaretimize gelen insanlar bizi sosyal medyada dile getirmiler. Anne ve babalarn feryadn dile getirmek suç mudur? Allah raz olsun bize destek verdikleri için o Twitter hesabn açtlar. Twitter hesabnn bizimle bir ilgisi yoktur. Biz Twitter hesab asla açmadk. Ama bize destek veren insanlar açtlar. O hesab da kapattlar. Peki, terör örgütünün hesabn niye kapatmyorlar? Terör örgütünün binlerce hesab var, terör örgütüne ait paçavralar, videolar paylayorlar. Twitter maalesef bunlar koruyor ama bizim için bir destek olduu zaman Diyarbakr annelerinin feryadn kesiyorlar. Ellerini biraz vicdanlarna koysunlar. Biz sonuna kadar bunlarla mücadele edeceiz. Hepimiz buradayz, eylemimizde de kararlyz.

KMSENN GÜCÜ ANNELERN FERYADINI KESMEYE YETMEYECEK

2 yl önce 18 yandayken, kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren, kanser hastas Ayegül Biçer de duyurmak istedikleri seslerinin kesilmeye çalldn söyledi. Kimsenin gücünün annelerin feryadn kesmeye yetmeyeceini aktaran Biçer, Annelerin feryad sosyal medyada duyulsun, istedik ve bir hesap açld. Bu hesap Twitter yöneticileri tarafndan kapatld. 525 gündür burada feryat figan eden anneleri görmeyen birçok siyasi parti olsun, sivil toplum kuruluu var. Bunlarn banda da Avrupa ve Amerika var. Bizim sesimizi duymak istemiyorlar, tam aksine sesimizi kesmeye çalyorlar. Bir hesap deil binlerce hesap açarz, yine de sesimizi ve feryadmz evlatlarmza duyururuz. Bu anneler hiç geri atmayacak, mücadelelerinde kararllar. Hakkmz olan evlatlarmz alacaz, hesaplarmz da açmaya ve sosyal medyada sesimizi devam edeceiz. Kimsenin gücü annelerin feryatlarn kesmeye yetmez. HDP de annelerin çl karsnda sessiz kald ve suçlu olduklarn bildikleri için u anda binada faaliyet bile göstermiyorlar. Biz buradayken çocuklar daa gönderemiyorlar, baka ilçe binalarna gittiler. Bunu iyi bilsinler ki nereye giderse gitsinler, bizim iki elimiz onlarn yakasnda olacak ve artlarndan gideceiz dedi.

Ana Sayfaya Git