Sevindiren karar çıktı

Diyarbakır’da dijital sisteme geçiş yapan taziye evlerinde, yemek verilmemesi konusunda karar alındı.

Haberler 02.07.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB), Diyarbakr Esnaf ve Sanatkrlar Odalar Birlii (DESOB), Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Diyarbakr Dernekler Platformu, hazrladklar Taziye Evi Takip Sistemi ve taziye evlerinde yemek verilmemesine ilikin DTSO binasnda basn açklama yapt.

DJTAL SSTEM

Açklama yapan DTSO Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Kadri Kazmac, taziye evlerinin gelien ve deien koullara uyum salamas amacyla kurumlarn i birliiyle taziye evlerini dijital ortama tadklarn belirterek, Bu amaçla Türkiyede ilk defa hazrlanan mobil uygulamay halkmzn kullanmna sunuyoruz. DTSO koordinatörlüünde yürütülen proje üç aamal bir yapya sahiptir. Birinci yap internet tabanl yazl bu admda DTSO bünyesinde kurulan birimde taziye evlerinden gelen taziye verilerinin (Vefat Eden, Tarih ve Vefat Eden yakn vb.) sisteme ilenmesi salanmaktadr. kinci yap televizyon yazlm bu admda DTSO bünyesinde kurulan birimde sisteme ilenen verilerin takip edilmesi ve taziye bilgilerinin televizyondan yanstlmas ve dier taziye evlerindeki taziyelerinde takip edilmesi salanmaktadr. Üçüncü yap mobil bir uygulama; mobil uygulama ile ilimizdeki taziyelere dünyann hangi ehrinde olursa olsun program telefonlara yükleyenlere taziye evlerinin uygunluk durumu, kapasitesi, konumu, taziye evinde kimlerin taziyesi olduu, taziye balangç ve biti tarihi ve taziye evi yetkilisi iletiim bilgilerini paylamak ve taziyelerden haberdar etmektir. Mobil uygulamaya Appstore ve Playstore üzerinden ulalmas salanmtr dedi.

YEMEK VERLMEYECEK

1 Temmuzdan itibaren normalleme tedbirleri kapsamnda taziye evlerinin tekrar açlmasna karar verildiini hatrlatan Kazmac, Pandeminin devam ettii bu süreçte halkmz maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarna uymaya devam etmelidir. Bir yaknn kaybetmenin verdii ac ve elem içindeki ailelerin basal dileklerini kabul ettii taziye evlerinde, aileyi teselli etmeye, acsn paylaarak hafifletmeye ve destek olmak amacyla gelen misafirlere özellikle yemek ikram tela ve çabas aile üzerinde farkl bir yüke ve farkl bir ykma sebep olmaktadr. Kültürümüzün önemli bir parças olan taziye evlerinde özellikle pandeminin devam ettii bu süreçte hijyen kurallar göz önüne alnarak yemek verilmemesi büyük bir önem arz etmektedir diye konutu.

KARAR ALDIK

Dernekler Platformu Genel Sekreteri Nusret la ise, hem toplum sal hem de ekonomik denge konusunda taziye evlerinde yemek verilmemesi konusunda karar aldklarn belirterek, taziye evlerinde maske, mesafe ve temizlik kurallarna uyulmasn istedi.

Ana Sayfaya Git