Şeyhan dede şelalesine park!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Çermik’te yeni belediye hizmet binasının temel atma törenine katılan Vali Karaloğlu, ilçede bulunan Şeyhan Dede Şelalesi'nin Milli Park olacağını belirtti.

Haberler 19.06.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, çermik ilçesi belediye hizmet binas temel atma töreninde yapt konumada, ilçede birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Ypranm ve sorunlu altyapsyla yal havalarda su basknlarnn gerçekletii çermik çarsnn sokak salklatrma projesi kapsamnda yenileyeceklerini ifade eden Karalolu, belediye binasnn inas ve çermik çars düzenleme iinin 2022 yl baharnda tamamlanacan belirtti.

lçede kullanlmayan iki otel binasnn dayanksz olmas nedeniyle yktrldn dile getiren Karalolu, ortaya çkan 40 dönümlük alann, çermikin karde belediyesi olan Samsun Büyükehir Belediyesi tarafndan park yaplacann bilgisini paylat.

eyhan Dede elalesi Milli Park oluyor

çermike planlanan projelerin az geleceini ifade eden Karalolu, çermik merkeze 30 kilometre mesafede doal güzellikleriyle önemli bir yere sahip olan eyhan Dede elalesini milli park ilan edilmesi için Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüüne talimat verdim. Geçen hafta ekipler, alan gezdi ve rapor hazrlad. Birkaç teknik problemimiz bulunuyor. nallah bunlar çözdüümüzde eyhan Dede elalesi ve civarn milli park olarak ilan edeceiz. dedi.

Karalolu, Büyükehir Belediyesi, vatandalarn günü birlik ziyaretleri için orada lavabo, tuvalet, oturma banklarn ina edecek. Daha sonra alan çermik Belediyesine teslim edeceiz. Proje tamamlandnda ilçemize önemli bir katk sunacak. dedi

Ana Sayfaya Git