Şiddet klibi çektiler

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ve kliniklerinde görevli 12 hemşire, sağlıkta şiddete dikkat çekmek için Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin ünlü 'Etme' şiirinin sözlerini kendilerine uyarlayarak klip çekti. Hemşire Özlem Çağlayan, "Her şey hoşgörü ve sevgiden geçer. 12 kişilik ekiple klibi çektik. Güzel bir çalışma oldu. Zor bir meslek, kadın olduğunuz zaman daha da zor." dedi.

Haberler 12.05.2022 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin youn bakm ve kliniklerinde görevli 12 hemire, salkta iddete dikkat çekmek için Mevlana Celaleddin-i Ruminin ünlü Etme iirinin sözlerini kendilerine uyarlayarak klip çekti. Hemire Özlem çalayan, Her ey hogörü ve sevgiden geçer. 12 kiilik ekiple klibi çektik. Güzel bir çalma oldu. Zor bir meslek, kadn olduunuz zaman daha da zor. 24 saat hizmet veren bir meslek olmas daha çok fedakarlk ve özveri gerektiriyor dedi.

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki görevli youn bakm ve klinik hemireleri 12 Mays Hemireler Günü nedeniyle salkta iddete dikkat çekmek amacyla bir çalma yapt. Normallemeyle youn bakmdaki ve kliniklerdeki görevlerine dönen 12 hemire Mevlana Celaleddin-i Ruminin ünlü Etme iirinin sözlerini kendilerine uyarlayarak klip çekti. Görevleri banda çektikleri, yaadklar zorluklar da gösteren klip, youn ilgi gördü.

HER EY HOGÖRÜ VE SEVGDEN GEçER

Salk Bakm Hizmetleri Müdürü ve hemire Özlem çalayan, uzun zamandr hemireler günü ile ilgili çalma düündüklerini, ancak pandemi süreci nedeniyle yapamadklarn belirterek, u ifadeleri kulland:

Salk çalanlarna yönelik iddetle Mevlanann hogörüsü ve sevgisini birletirmek istedik. Her ey hogörü ve sevgiden geçer. Salkçya yönelik fiziksel veya sözlü iddetin yok olmas onun yerine de sevgi ve hogörü olmas düünceyle klip fikri çkt. Ksa bir sürede hazrladk. 12 kiilik ekibin içerisinde youn bakm, klinik ve anne olan hemirelerimiz var. Güzel bir çalma oldu. Zor bir meslek, kadn olduunuz zaman daha da zor. 24 saat hizmet veren bir meslek olmas daha çok fedakarlk ve özveri gerektiriyor. 28 yllk çalanm, mesleimi severek ve özenle yapyorum diye konutu.

Klipte yer alan iirin sözleri ise öyle:
Duydum ki iddete meylediyormusun, etme
Baka bir hemire, doktor var sanyormusun, etme
Sen krdn ellerimizden ifa m istiyorsun?
Hangi hastay bu gönüller ifasz brakm? Etme
çalma bizi, bizden bizi, çocuklarmzdan annelerimizden bizi.
çalarak bizi, hem kendine hem bize yazk ediyorsun, etme
Ben de senin kadar insanm benim de canm yanar
Yaralanm bir çocua alamayan göz mü var?
Hamile her kadnn sancsyla yaamak,
Sonra ellerinde doan çocuklarn elleriyle vurulmak,
Ey kendinde iddet uygulamay hak olarak gören kii
Bizi öyle harap, öyle alt üst ediyorsun, etme
Bizim korkumuz olma, sevincimiz iyilemen olsun
Birlikte çok güzeliz, daha güzel olabiliriz, etme

Ana Sayfaya Git