Şifa artık oksijende

Vücuttaki oksijen ve kan dolaşımının bozuk olduğu bölgelere yüzde 100 oksijen gönderilerek yaklaşık 2 saat süren seanslarla uygulanacak tedaviden olumlu sonuçlar elde ediliyor.

Haberler 07.07.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye balayan Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi, oksijen tedavisiyle ifa sunacak.

Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi (HBOT), diyabet ve çeitli nedenlerle oluan, iyilemeyen yaralar, ani görme ve iitme kayb ile karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bilinç kayb yaayan hastalar oksijen tedavisi ile yaama balamak için hizmete balad.

Vücuttaki oksijen ve kan dolamnn bozuk olduu bölgelere yüzde 100 oksijen gönderilerek yaklak 2 saat süren seanslarla uygulanacak tedaviden olumlu sonuçlar elde ediliyor.

Sualt Hekimlii ve Hiperbarik Tp Uzman Dr. Özdinç Acarl, tedavinin özel olarak üretilmi basnç odalarnda normal atmosferik basnçtan daha yüksek basnçlarda, hastalara oksijen solutularak uygulanan bir yöntem olduunu söyledi.

Acarl, açlan merkezde deniz seviyesinden daha yüksek ve kapal basnç ortamnda hastalara aralkl olarak yüzde 100 oksijen solutulduunu dile getirerek, en sk iyilemeyen yaralara sahip hastalarla karlatklarn belirtti.

Kronik ve diyabete bal yaralar, ani iitme ve görme kayb, damar tkankl ve damar darlna bal olan yaralarda, k mevsiminde ise soba zehirlemelerinde acil olarak bu tedavi yöntemini uyguladklarn anlatan Acarl, Bilimsel olarak kantlanm bir tedavi. SGK hastalarna ücretsiz bu hizmeti sunmaya baladk. dedi.

HASTALARIMIZI BU TEDAVYLE KURTARMAYA çALIIYORUZ

Acarl, tanya göre hastalara belirlenen seanslar dorultusunda tedavi uygulandn aktararak, Kronik yara dediimiz ayaklarn kesilmesine varan durumlarda dahi hastalarmz bu tedaviyle kurtarmaya çalyoruz. Soba zehirlenmelerinde çok kötü durumda gelen hastalarmz dahi tedaviyle buradan yürüyerek çkabiliyor. lk seansta bile çok fayda görüp, iyi duruma gelen hastalarmz oluyor. diye konutu.

Acarl hastalarn da tedaviden çok memnun kaldna iaret ederek, Hastalarmz bu tedavi yöntemiyle tamamen salkl hale gelebiliyor. Bu tedavinin kamuda verilebiliyor olmasndan çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Dr. Öretim Üyesi Serkan Dedeolu ise merkezde hastalara hizmet vermeye baladklarn söyledi.

Dedeolu, Bölgemizde kamu hastanelerinde olmayan, bölge hastanelerimizin de ihtiyac olan bu tedavi çok önemli. Hastalar herhangi bir ücret alnmadan tedavileri yaplarak, sala kavuturulup, taburcu ediliyor. diye konutu.

Bahekim Yardmcs Dr. Mine Bahçvan da kamu kapsamnda böyle bir hizmeti sunmaktan memnuniyet duyduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git