Sıfır atık bir fidan

Yenişehir Belediyesinden sıfır atık ve bir fidan etkinliği

Haberler 05.06.2021 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakaml ve belediyesi, Dünya çevre Koruma Haftas nedeniyle sfr atk ve bir fidan etkinlii düzenleyecek.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci nin talimatlaryla 5-11 Haziran tarihleri arasnda gerçekletirilecek etkinliklerde 1 kilogram plastik ie, cam, kat gibi ambalaj at veya bitkisel ya at getiren vatandalarn veya ailelerinin adna okul bahçelerine fidan dikimi gerçekletirilecek.

YENEHR BELEDYES

Yeniehir Belediyesinin çevreci bir belediye olduunu belirten Kaymakam Beikci, yaadklar çevrenin, çocuklar ve gelecek nesiller için kendilerine emanet olduunu söyledi. Kaymakam Beikci, Bu nedenle yaadmz çevreyi ve doay korumak bizlerin en asli görevidir. Unutulmamaldr ki, biz doay koruduumuz sürece, doa da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takm görevler dümektedir. çevre kirliine yol açacak davranlardan uzak durmalyz ve doay da korumalyz. çevre Koruma Haftas kapsamnda 5 Haziran Cumartesi ve 7 Haziran Pazartesi günü ilimizde bulunan alveri merkezinde sfr atk, bir fidan etkinlii düzenleyeceiz. Bu etkinlikte ambalaj at ve bitkisel atk ya getiren vatandalarmzn veya ailelerinin adna krsal mahallelerimizde bulunan okullarmzn bahçelerine 11 Kasm Milli Fidan Dikim Gününde fidan dikimi yapacaz. Arzu eden vatandalarmz 11 Kasm 2021 tarihindeki fidan dikim etkinliine bizzat katlabilecek dileyen vatandalarmz ise bu kampanyaya fidan ba yaparak destek salayabileceklerdir dedi.

Ana Sayfaya Git