Sigara kaçakçılarına operasyon

Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu Ankara merkezli 7 ilde sigara kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Haberler 26.02.2017 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn da aralarnda bulunduu Ankara merkezli 7 ilde sigara kaçakçlarna yönelik operasyonda 11 kiiyi gözaltna ald. Sigara kaçakçl ile etkin mücadeleyi kararllkla sürdüren ekipler, aldklar istihbarat deerlendirerek Ar, Van, Diyarbakr ve anlurfadan yurda kaçak yollardan sokulan sigaralar Ankaraya getirerek Ulus, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde toptan veya perakende satan bir ebekeye ulat.

Uzun süre ebeke üyelerini teknik ve fiziki takibe alan ekipler, üphelilerin kimlik ve adres bilgilerini tespit etti. Daha sonra Ankara merkezli Ar, Sakarya, Batman, Antalya, Malatya ve stanbulda düzenlenen e zamanl operasyonlarda 11 kii gözaltna alnd. Soruturma srasnda takibe alnan ebeke üyesi iki kiinin ise bu süreçte baka suçlardan gözaltna alndktan sonra tutuklanarak cezaevine konulduu örenildi.

Teknik ve fiziki takip srasnda ara operasyonlarda ise kaçak sigaralarn bulunduu noktalara baskn düzenlendi. Bu basknlarda 13 bin 700 paket ile bir depo içerisinde 86 bin 530 paket kaçak sigara ele geçirildi.

BÜYÜK OPERASYON

Gözaltna alnan 11 kii emniyetteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan adliyeye sevk edildi.

Ayrca Adana ve Mersinden Ankaraya getirilmek istenen kaçak sigaralarn bulunduu tr ve minivan Gölba giriinde durdurularak arand. Trda yaplan aramada 65 bin, minivanda ise 17 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Gözaltna alnan araç sürücüleri .H.B ile Suriye uyruklu A.H. sevk edildikleri mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonlar kapsamnda toplam 182 bin 230 paket kaçak sigara ele geçirilirken, soruturmann sürdüü, yeni gözaltlarn olabilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git