SİHA takibiyle yakalandı!

Diyarbakır’ın Hani İlçesi kırsalında Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla saniye saniye takip edilen ve sivil yerleşim alanından uzaklaşınca SİHA atışıyla vurularak yaralı ele geçen PKK’nın sözde tim komutanı Şerafettin Tekin 27 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Haberler 22.06.2021 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinin Kaledibi Köyünde bir grup teröristin barnd ihbarn alan güvenlik güçleri bölgeye hava destekli operasyon balatt. l Jandarma Komutanlndaki Roketler adl JÖH timlerinin katld operasyonda arazide skan teröristler öldürüleceklerini anlaynca sivil kyafetler giyinerek gasp ettikleri 44 BE 769 plakal bir araçla operasyon bölgesinden kaçmaya çalt.

nsansz Keif Araçlaryla bölgede yaplan uçularda üpheli araç zrhl araçlarla durdurulmak istendi, ancak araç bu kez patika köy yoluna girip hzla kaçmaya çalt. Anons ve ikazlara ramen durmayan araç, bölgenin alnan koordinatlaryla TB-2 Bayraktar Silahl nsansz Hava Aracyla Güzelce mezras yaknlarnda nokta atyla vuruldu. Ardndan bölgeye JÖH timleri sevk edildi. Havann karanlk olmasndan istifade eden terörist vurulan araçtan inerek yaral halde kaçarak mee aaçlarnn arasna gizlendi.

SHALAR VURDU, SLAH VE TEçHZATIYLA YAKALANDI

Arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri bir teröristi gizlendii ininde 1 adet kalanikof tüfek, 5 adet arjör, 125 mermi, 2 saldr tipi el bombas ve 4 kütüklük ve ifreli örgütsel dokümanlarla birlikte yakalad. Helikopterle devlet hastanesinde tedavisi yaplan terörist alnan parmak izi sorgulamas sonucu sözde Kendal bölgesi tim sorumlusu Kahraman kod adl erafettin Tekin olduu belirlendi.

Daha önce yakalanan ve güvenlik güçlerine teslim olan 6 terörist de Tekini fotoraflarndan tehis ederek, Bu terörist bizimle birlikte Lice krsal Kerpiçören, Silvan krsal Kendal, Baran, Kawa alanlarnda faaliyet yürüttü, ardndan ar silah eitimi almak için Ape Musa Kampna gönderildi. Diyarbakr krsalnda tim sorumlumuzdu dediler.

27 YIL HAPSLE CEZALANDIRILDI

SHA atyla silahyla birlikte yaral yakalanan terörist Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkt. Terörist katld iddia edilen silahl eylemlerde yer almadn, kendisinin silahl olmasna ramen güvenlik güçlerine kar silah kullanmadn belirterek, Ben zaten temas sonucu yakalanmadm. Kaçarken havadan SHA ile vurulunca yaral olduum için kaçamayp yakalandm dedi. Mahkeme teröristi örgüt üyesi olmak, izinsiz patlayc madde ve silah bulundurmak suçlarndan 27 yl 3 ay hapisle cezalandrd.

Güvenlik korucusu Cumaddin Yorulmazn ehit edilmesi ile birlikte 5 ayr silahl eyleme katlmak, ülke birliini bozmak suçlarndan 6 kez arlatrlm müebbet hapis istemiyle yarglanan terörist bu eylemlere katldna dair somut bir delil bulunmadndan ayr ayr beraatna oy birliiyle karar verildi.

Ana Sayfaya Git