Siirt'te doğalgaz hattı sabotajı, tüpgaz satıclarına yaradı

SİİRT'te önceki akşam doğal gaz ana iletim hattına sabotaj düzenlenmesi sonucu kent merkezine doğal gaz verilememesi vatandaşların tepkisine yolaçarken, tüpgaz ve elektrikli ısıtıcı satışları arttı.

Haberler 01.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gökçeba mevkisinde bulunan doalgaz ana iletim hattna önceki akam saatlerinde PKKllar tarafndan sabotaj düzenlenmesi nedeniyle kent merkezine doalgaz verilemedi. Souklarn balad bugünlerde önceki geceyi souk havada geçiren vatanda dün tüp bayi ve elektrikli stclarn satld iyerlerine akn etti.

Yetkililer, Siirtte 18 bin 500 doal gaz kullancs olduunu ve bu abonelere SMS yolu ile bilgilendirme yapldn belirterek, BOTA ekiplerinin sabotaj düzenlenen bölgede onarm çalmasna baladn, bu çalmann en ksa süre içerisinde tamamlanacan belirtti.

TÜPGAZ SATILARI ARTTI

Geceyi soukta geçirdiklerini belirten Siirtliler, sabotaj nedeniyle madur olduklarn vurgulayarak, sabah ilk i olarak tüp veya elektrikle çalan stc aldklarn kaydetti. Sadece snma deil ayn zamanda yemek konusunda da madur olduklarn anlatan vatandalar, bu sorunlarn da piknik tüp alarak gidermeye çaltklarn anlatt.

Tüpgaz bayileri de siparilere yetiemediklerini söyledi. Gaz kesilen abonelerin tüp almak için kendilerine geldiini anlatan tüp satclar, satlarndan memnun olduklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git