Silah imalathanesi!

DİYARBAKIR'da ihbar üzerine merkez Doğu Karakoç Köyü'ndeki bir konteynerde kurusıkı tabancaların namlusunu değiştirerek gerçeğine çeviren şüpheli yakalandı.

Haberler 25.10.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, yasad silah tamircilii yaparak kurusk diye tabir edilen tabancalarn namlusunu deitirmek sureti ile 6136 Sayl Kanun Maddesine tabi silahlara dönütürülerek satld eklinde gelen istihbari bilgiler dorultusunda, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin dün bir operasyon gerçekletirdii belirtildi. Açklamada öyle denildi:

KURUSIKI TABANCALARI GERçE çEVRYOR

Dou Karakoç Köyünde gerçekletirilen operasyonda bir konkeyner içerisinde yaplan aramalarda; 1 adet av tüfei, 2 adet tabanca, 16 adet av tüfei fiei, 34 adet tabanca fiei, 10 adet tabanca sürgüsü, 3 adet sürgüsü olmayan tabanca, 19 adet tabanca arjörü, 8 adet av tüfei kartuu, 6 adet tabanca gövdesi, 1 adet tabanca namlusu, 2 adet uzun namlulu silah fiei, 9 adet metal numaratör, silah yapmnda kullanlan çok sayda malzeme ile 15 bin 400 lira ele geçirilmitir. Yaplan operasyonla ilgili bir üpheli ahs yakalanm 6136 Sayl Kanuna Muhalefet suçu kapsamnda adli tahkikata balanmtr. limizde halkmzn huzur ve güvenliinin salanmas, haksz kazanç salayan suç organizasyonlarna kar yürütülen çalmalara aralksz ve kararl bir ekilde devam edilecektir.

Ana Sayfaya Git