Silahlarını Bırakıp Kaçtılar!

Çermik ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda RPG-7 roketatar, 7 el yapımı patlayıcı düzeneği, el bombası ile çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Haberler 10.06.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik lçesi krsalnda ihbar üzerine gelen güvenlik güçlerini gören 3 terörist, silah ve malzemelerini brakarak kaçt. Teröristlerin brakt silah ve mühimmatlar arasnda rokatetar ve mühimmat, el bombas, patlayc madde yapmnda kullanlan elektronik malzemeler, 2 teröriste ait kimlik kart ele geçirildi.

çermik lçesine bal Konuksever ve Bayrba köyleri karayolu ayrmnda üpheli 3 kiinin bulunduu ihbar üzerine bölgeye düzenlenen operasyonla ilgili Diyarbakr Valilii tarafndan yazl açklama yapld.

SLAHLARI BIRAKIP KAçTILAR

Açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca, çermik lçesi Konuksever ve Bayrba köyleri karayolu ayrmnda, 3 kiilik üpheli ahs görüldüü yönünde alnan istihbari bir bilgiye istinaden; 7 Haziran 2017 çaramba günü saat 19.30dan itibaren operasyonel faaliyet icra edilmitir. cra edilen operasyon esnasnda, güvenlik güçlerini farkeden üphelilerin silah ve malzemelerini olay bölgesinde brakarak kaçtklar tespit edilmi, havann aydnlanmasn müteaakip gerçekletirilen detayl arama neticesinde; 2 bölücü terör örgütü kimlik kart, 1 RPG-7 roketatar, 4 RPG-7 roketatar mühimmat ve sevk fiei, 1 el bombas, 109 muhtelif fiek, 1 el dürbünü, 1 radyo ve el yapm patlayc yapmnda kullanlan TOL serisi devre kart, 7 el yapm patlayc düzenei, 9 elektrikli fünye, 5 elektronik devre kart, 1 uzaktan kumanda, 1 el yapm patlayc yapmnda kullanlan saat, 10 metre kablo, 7 pil blou, 1 takm terörist kyafeti, 2 srt çantas, 2 not defteri, 1 emsiye, 1 panço, 2 uyku tulumu ve bir miktar yaam malzemesi ele geçirilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir asim ve kararllakla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git