Silahsız Çözüm İstiyoruz!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde partisinin düzenlediği programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İslam dünyasında yaşanan sorunların silah kullanılmadan, diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini söyledi.

Haberler 27.09.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR çnar ilçe tekilatnn 2nci olaan kongresine katlan Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin referandum kararn deerlendirerek, slam dünyasnda yaanan sorunlarn diyalogla çözülmesi gerektiini belirtti.

Kongre; Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, GK Üyesi ve Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, l Bakan Yardmclar Metin Turan, Ercan enol, parti yöneticileri ve üyelerinin katlmyla gerçekleti.

BÜTÜN BEYANLARIMIZ ADL BR AHTLK ÜZERNEDR

Ylmaz, Aleyhimize olsa dahi biz adaletten amamz. Bütün açklamalarmz, beyanlarmz adil bir ahitlik üzerinedir, adaletin tesisidir. Buna yönelik çalma yapm, beyanatlarmz bu ekilde yapmz. Aleyhimize dahi olsa adaletten amadan doruyu söylemiiz. Peki, vatandalarmz, halkmz bunu biliyor mu? Bunu halka ulatra bilmi miyiz, bu bak açmz. Halkn bir ezberi vardr, partiler kendi menfaatleri için çalr, ne gerekirse onu söylerler. Hak ve hakikat- kendilerine göre söylerler. Ama biz farkl partiyiz, bizim ölçülerimiz farkl ve referansmz farkl ve bu ölçümüzü, referansmz onlara anlatamamz, onlara iletmemiiz, belletememiiz. Bu bizim eksiimizdir. Bizim bunu yapmamz lazm. dedi.

KTDAR MHPNN MLLYETç SÖYLEMLERYLE OLAYLARA YAKLAIYOR

Ylmaz konumasnn devamnda, u an iktidar ve muhalefet partileri, kendilerini ifade ediyorlar, anlatyorlar, kendi siyasetleri için dün siyah dediine bugün beyaz diyorlar. Muhalefet iken yanl dediine, iktidara geldiinde doru diyor. u an AK Partinin, hükümetin içine dütüü durum gibi. Muhalefet iken Kürt meselesi slama göre çözülmelidir, Kürtlere hakszlk yaplyor diyen insanlar u an MHP ile birlikte hareket ettii için, MHPnin milliyetçi söylemleriyle olaya yaklayor. Bizim söylemimizi, söylediklerimiz hesaplarna gelmeyince özellikle iktidar yanls medya veyahut dier medya çarpta biliyor. Tek yol var dediim gibi bizim çalmamz, harekete geçmemiz, bu topluma gitmemiz, anlatmamz lazm. ifadelerini kulland.

MÜSLÜMANLARIN BRBRYLE çATIMASINI KAVGA ETMESN STEMYORUZ

Suriyede yaklak 7 yldr devam eden iç savaa deinen Ylmaz, Suriye meselesinde bizim bir duruumuz vard. Türkiye hükümeti ya da AK Parti iktidar yanls olanlar bizi hemen Esedci diye suçladlar, ran yanls olanlar, ranclar, Esedciler de bizi hükümet yanls diye suçladlar. Bizim politikamz uydu, dedik ki, savasz, silahsz, diyalogla sorunlar çözülsün. slam corafyas içerisindeki bütün sorunlarn silahsz, diyalogla çözülmesini istiyoruz, Müslümanlarn birbiri ile çatmamasn, kavga etmemesini istiyoruz. Politikamz bunun üzerine kuruludur. Ama maalesef bunu yanl anlyorlar. eklinde konutu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kendi topraklarnda, kendi gelecei ile ilgili bir karar almak istiyor. diyen Ylmaz, konumasnn devamnda, Biz referandum onlarn hakkdr dediimizi için, adil ahitlik yaptmz için, adalete davet ettiimiz için hükümetin tersini söylüyoruz diye, birçok medya kuruluu, birçok yayn sava çrtkanl yapyor ve HÜDA PARn duruunu da birçok kii yanl tandklar için adaletten saptklar için, adil bir ahitlikten saptklar için milliyetçi duygularla bunu deerlendiriyor ve oradaki insanlarn adil bir ekilde yönetilmelerini ya da adaletle temsili yetine kar çkyorlar. ifadelerini kulland.

Ylmaz son olarak unlar kaydetti: Diyoruz ki sadece ülke içinde deil d politikada da, d ilikilerde de adaleti yerletirmemiz lazm. Politikann esas milli çkarlar deil, devletin çkarlar deil, adaletle olmaldr. Komularn tepkisi udur, bütün komularda bir Kürt nüfus var. Diyorlar ki orada eer ortaklk biterse, Kürtler kendi topraklarnda kendi devletlerini kurarlarsa ismi Kürdistan olursa o zaman biz skntya gireriz. Niye Türkiye de Kürtler var, ran da Kürtler var. Yarn onlarda kendi hakkn ister, onlarnda gözü açlr, korkular bundandr. Yani Türkçülük hortlam u an, devletin 90 yllk o ceberut yaps hemen devreye giriyor. ifadelerini kulland.

Kongrede yaplan seçim sonucu mevcut bakan Abdurrahman Tekdal güven tazeleyerek tekrar ilçe bakan oldu.

Ana Sayfaya Git