Sıla'mı istiyorum!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdükleri evlat nöbetine bir aile daha dahil oldu.

Haberler 17.09.2020 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemine Adanadan kz Sla için gelen anne Hanife Akyüz de katld.

Kznn 2014te 16 yandayken kandrlarak daa kaçrldn belirten Akyüz, stanbula akraba ziyaretine gittiklerini, kznn çarya gidiyorum diye evden çktn ve bir daha dönmediini söyledi.

Kzndan haber alamaynca HDP Beyolu ilçe binasna gittiini anlatan Akyüz, öyle konutu:

Bizde böyle biri yok dediler. Eve geldikten birkaç hafta sonra baz adamlar kapya geldi ve merak etme kzn bizde, yerine ulam dediler. Onlara tepki gösterdim ve saldrdm. Daha önce geldim kzn bizde deil dediniz, nasl oluyor da imdi gelip bana, yerine ulat diyorsunuz. Tepki gösterince apar topar kaçp gittiler. Meerse Diyarbakra gelmi o zaman. Diyarbakr il binasna geldim, bana kzm göstermediler sizi görmek istemiyor dediler.

SILAMI STYORUM

Yllardr kzndan haber alamadn ifade eden Akyüz, kznn okuyup meslek sahibi olmas için her türlü fedakarl yaptn ancak elinden alnarak daa kaçrldn kaydetti.

Akyüz, konumasn öyle sürdürdü:

O benim tek kzmd, nazl büyüttüm bir bardak bile ykatmyordum ona. Beni hayal krklna urattlar, Allahtan bulsunlar. Kzmn hayatyla oynadlar, onun da bir gelecei vard. Anne yüreini yakmak Kürtlük deil. Ben de Kürtüm ama kimsenin yüreini yakmyorum. Benim yüreimi yaktlar, onlar da Allahtan bulsun. Neden kendi evlatlarn göndermiyorlar? Kendi evlatlarn üniversitelerde okutuyorlar. Böyle anneleri alatmaya ne hakknz var?

Diyarbakr annelerinin eylemini televizyondan gördüünü, bebeinin hastalndan dolay daha önce katlamadn aktaran Akyüz, kzna sesini duyurmak için eyleme dahil olduunu dile getirdi.

çok sevdii kzna dönmesi için çarda bulunduunu vurgulayan Akyüz, evlad için sonuna kadar oturma eylemini sürdüreceini belirtti.

Ana Sayfaya Git