Silvan barajı masaya alındı

DÜ'den "Tüm Boyutlarıyla Silvan Barajı Çalıştayı" düzenlendi

Haberler 02.10.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesince Tüm Boyutlaryla Silvan Baraj çaltay düzenlendi.

Eitim Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Aratrmalar Uygulama ve Aratrma Merkezi tarafndan 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen çaltay, DÜ Eitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Burtan Doann sunumuyla balad.

Vali Yardmcs Fatih Cdrolu, konumasnda, çaltayn düzenlenmesinde emei geçenleri kutlad.

Silvan Barajnn ekonomik yansmalarna deinen Cdrolu, GAPn Atatürk Baraj ve eklentilerinden sonraki en büyük proje olan Silvan Baraj ve bileenleri tüm üniteleriyle tamamlanyor. Silvan Baraj ve balantl yaplarn da parças olduu GAP ise yarm asra yaklaan zaman dilimi boyunca ülkemizin kalknma hamlesinin mihenk ta oldu. dedi.

GAPIN ÖNEM

DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç da Silvan Baraj Hidroelektrik Santralinin Atatürk Barajndan sonra ikinci büyük sulama baraj olacan ifade ederek, çaltaymz ile Silvan Barajnn bölge ve ülke ekonomisine katklarnn yan sra sosyo-kültürel faydalar da önemli görülmektedir. çaltay, sanayi, istihdam, üretim ve tüketimde de kamuoyuna bilgiler sunmaktadr diye konutu.

Prof. Dr. çetin Önerin moderatörlüünde Günümüz Küresel Sürecinde çevre ve Önemi, Bölgesel Kalknmasnda Silvan Projesi konulu panel gerçekleti.

Panele konumac olarak Gaziantep Üniversitesinden Prof. Dr. Esra Siverekli ve DS Silvan Proje Müdürü Murat Yldrm katld.

Ana Sayfaya Git