Silvan Şehidine Ağladı

Silvan'da şehit asker Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Aile fertleri sinir krizleri geçirdi.

Haberler 15.06.2017 - 23:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Samsunda, 6 gün önce askerleri tayan otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi altna alnd hastanede ehit olan er Sabr Binen, memleketi Diyarbakrn Silvan lçesinde düzenlenen cenaze töreniyle, gözyalar ve Kürtçe atlarla topraa verildi.

Silvan lçesine önceki gece cenazesi getirilen ve Dr. Yusuf Azizolu Silvan Devlet Hastanesi morguna konulan ehit er Sabr Binenin cenazesi, bugün ölen saatlerine doru alnarak Karabehlülbey Camisine getirildi. Cenaze namazna Diyarbakr Vali Yardmcs Kürat Güleryüz, Silvan Kaymakam Adem çelik, 16nc Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, Jandarma Komando Alay Komutan Jandarma Albay Orhan Klç, Garnizon Komutan Piyade Üstemen Uur Taymaz, lçe Emniyet Müdürü Rahmi Atlr, daire amirleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, ehit ailesi ve yaknlar ile çok sayda vatanda katld.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Karabehlülbey Camisinde ölen namaznn ardndan klnan cenaze namazndan sonra ehit er Sabr Binenin cenazesi Karabehlülbey Mezarlnda Kürtçe atlar ve gözyalar arasnda topraa verildi. Vali Yardmcs Kürat Güleryüzün, ehidin babas Mahfuz Binene Türk bayra ve ehit er Sabr Binenin fotorafnn vermesinin ardndan tören sona erdi.

Ana Sayfaya Git