Silvan suya kavuşuyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Silvan’ın içme suyu altyapısını tamamen yenileyecek olan İçme Suyu Temin Projesi kapsamında 110 kilometrelik şebeke hattı ve 4 bin metreküplük su deposunun yapımı için yürüttüğü çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Proje tamamlandığında kent merkezine 200/sn su verilecek.

Haberler 01.06.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüünün, Silvann içme suyu altyapsn tamamen yenileyecek olan çme Suyu Temin Projesi, içme suyu ebekelerin, terfi merkezi ve su deposunun yapm ile devam ediyor. Sözleme bedeli 8 milyon avro olan ve 2050 yl nüfus projeksiyonuna göre hayata geçirilen proje, AB Katlm Öncesi Mali Yardm Aracnn (IPA) yüzde 85lik destei, çevre ve ehircilik Bakanlnn yüzde 6lk katks ve DSK Genel Müdürlüünün yüzde 9luk öz kaynayla ina ediliyor.

110 KLOMETRE çME SUYU EBEKES TAMAM

makinalar ve içiler, kent merkezinin farkl mahalle ve sokaklarnda youn bir i temposuyla çalyor. Halen e zamanl olarak Balar Mahallesi 817. Sokak, Selahattin Mahallesi Hastane ve Gazi caddeleri, Konak Mahallesi 1014. Sokak, Mescit Mahallesi smail Beikçi Caddesi, Feridun Mahallesi 946 ve 921. sokaklar ile askeriye arkasndaki bölgede toplam bin 100 metrelik ebeke hatt döeniyor.

Mevcut çalmalarn tamamlanmas ile proje kapsamnda döenecek 130 kilometrelik ebeke hattnn 110 kilometresi bitmi olacak. Böylece ebeke çalmalarnn yüzde 90 tamamlanacak. çalmalarn tamamlanmas ile birlikte önümüzdeki aylarda 70 kilometrelik abone balantlar gerçekletirilecek.

4 BN METREKÜPLÜK DEPO NAATI SÜRÜYOR

çme Suyu Temin Projesi kapsamnda Yeniehir Mahallesi Büyük çeme mevkiinde 4 bin metreküplük su deposunun ina çalmas da devam ediyor. Silvann yüksek bir noktas saylabilecek bu bölgenin hemen yamacnda ise e zamanl olarak Terfi Merkezi inas sürüyor. Yeniehir Mahallesi Sanayi bölgesinde yer alan 2 bin metreküplük depo inaat ise geçtiimiz aylarda tamamlanmt.

Projenin kapsamnda yer alan mevcut depolar ve kuyularn rehabilitasyonu gerei bin 500 metreküplük deponun bakm-onarm çalmalar tamamlanyor.

KENTE 200/SN SU VERLECEK

u an Silvan Baraj tüneli azndan alnan suyla beslenen mevcut ebekelerden kente 120/sn su veriliyor. Projenin tamamlanmas ile birlikte tünel aznda boa akan su tamamen kontrol altna alnarak kente verilen suyun kapasitesi artrlacak. Buna göre kente 200/sn su verilecek. Bu su ina edilen 500 milimetre çapndaki çelik boru hatt ile 1000 metreküplük ana depoya iletilecek. Buradan 4 bin, 2 bin ve 1500 metreküplük su depolarna aktarlarak ehir ebekesine verilecek.

10 BN EVN ABONE BALANTISI YAPILACAK

Silvan çme Suyu Projesi kapsamnda ilçe merkezinde 130 kilometre içme suyu ebekesinin yenilenmesi ve imara açlan bölgelerde yeni içme suyu ebekelerinin döenmesi, 4 bin ve 2 bin metreküplük iki ayr su deposunun, terfi merkezinin yaplmas, hidrofor odas, mevcut depolar ve kuyularn rehabilitasyonun gerçekletirilmesi, 10 bin evin ebeke balantsnn yaplmas ve 3 bin 500 tane su sayacnn taklmas yer alyordu.

Ana Sayfaya Git