Silvan yolu daha yeşil ve daha güzel olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerinin daha estetik bir görünüm kazanması için Silvan yolunda başlattığı peyzaj çalışması ile toplam 74 bin 600 metrekarelik alanı yeşillendirecek.

Haberler 14.06.2017 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yolun üzerindeki Dicle Üniversitesi Köprülü Kavana Diyarbakrn tarihi ve kültürünü temsil eden heykeller dikilecek.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kent girilerine daha estetik bir görünüm kazandrmak amacyla yürüttüü çalmalar hzlandrd. Bu çerçevede 3 milyon 874 bin 979 TL ihale bedeliyle Diyarbakr Silvan Yolu Orta Refüj ve Döner Kavak Peyzaj Düzenleme Yapm i start ald. Proje kapsamnda Silvan yolu üzerinde yer alan Dicle Üniversitesi Köprülü Kavandan Seyrantepe Köprülü Kavana kadar olan 38 bin metrekare orta refüj ve 36 bin 600 metrekare döner kavaklar olmak üzere toplam 74 bin 600 metrekarelik alan yeillendirilecek.

Su deposu ina edilecek

Projede, ilk etapta alann sulanmas için sondaj çalmas yürütülecek. Sondaj çalmas ile birlikte peyzaj alannda 1 adet 250 metreküplük su deposu ina edilecek. Bu çalmalarn ardndan alann sulama sistemi olan damlama ve fskiyeler yerletirilecek. Yine aydnlatma sistemi için yeillendirme yaplacak olan bölümlerin baz ksmlarna elektrik tesisat döenecek. Aydnlatma sistemi daha çok döner kavaklarda oluturulacak. Altyap çalmalarnn tamamlanmas ardndan üstyap hazrlklarna geçilecek. lk etapta bitkilendirilecek alana toprak takviyesi yaplacak ve daha sonra tesviye ilemleri yaplacak. Proje, son olarak alann yeillendirilmesiyle tamamlanacak.

Peyzaj düzenlemesinde Dicle Üniversitesi Köprülü Kavanda atl olan yerler yeillendirildikten sonra Diyarbakrn tarihi ve kültürünü simgeleyen heykeller dikilerek alann daha estetik bir görünüm kazanmas salanacak.

52 bin 372 bitki ve aaç dikilecek

Yeillendirme çalmalarnda daha çok saksl lavanta, defne, keçi sakal, bodur pitosporum, taflan, mavi servi, at sakal, çnar, erguvan, hatmi, katalpa, akasya, kurtbar alacal, lale aac, manolya, Amerikan meesi, oya aac, sla, süs erii, goldrider, maz, akça aac, sprialleylandi, ardç, ate dikeni, cennet bambusu, kartopu, imir ve akça aaç, krmz çnar türünde alana toplam 52 bin 372 çal, bitki ve aaç dikilecek. Yine mevsimine göre peyzaj alanna binlerce yazlk ve klk çiçekler dikilecek. çalmalar balayan Diyarbakr Silvan Yolu Orta Refüj ve Döner Kavak Peyzaj Düzenleme Yapm i, Kasm 2017de tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git