Silvan Yolunda Kaza!

Diyarbakır-Silvan yolunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi o sırada yoldan geçen UMKE yaparken, duyarlı vatandaşlar da sürücünün araçta bulunan ve etrafa dağılan özel eşyalarını toplayarak ambulansa bıraktı.

Haberler 13.09.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr-Silvan yolunda meydana gelen trafik kazasnda yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi o srada yoldan geçen UMKE yaparken, duyarl vatandalar da sürücünün araçta bulunan ve etrafa dalan özel eyalarn toplayarak ambulansa brakt.

Kaza, Silvan yolunun 30uncu kilometrede meydana geldi.

Silvandan Diyarbakr istikametine seyir halinde olan 47-PF-506 plakal araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla att. Yolun sanda bulunan tarlaya giren araç yaklak 150 metre boyunca taklalar atarak durabildi. Kazada yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi yoldan geçen ve tatbikattan döndükleri örenilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gerçekletirdi. UMKE, yaral Z.Y.ye ilk müdahaleyi yaptktan sonran ambulans gelene kadar banda bekledi.

Duyarl vatandalar özel eyalar toplad

Bu srada sürücünün, etrafa dalan ve araçta bulunan özel eyalar baz duyarl vatandalar tarafndan toplanarak çantasna brakld. Ksa sürede 112 Acil Servis ekiplerinin gelmesiyle birlikte sürücü Z.Y. vatandalarn da yardmyla sedyeye alnarak ambulansa konuldu. Sürücünün özel eyalarnn bulunduu çanta da vatandalar tarafndan ambulansa konularak emniyete alnd. Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine kaldrlan Z.Y.nin durumunun iyi olduu örenilirken vatandalar ayn yol üzerinde kazalarn sürekli yaandn belirterek, hz yapmann önüne geçilmesi için yetkililerin bölgeye trafik denetleme sistemi ve güvenlik kameras yerletirmesini istedi. Olayla ilgili inceleme balatld.

Ana Sayfaya Git