Silvan Yürüdü!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Haberler 15.07.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesinde Selahaddin Eyyubi Camisinde cuma namaz öncesi hatim duas yapld. Cuma namaz sonras Gazi Caddesinden Kaymakamlk Kültür Merkezine kadar Milli Birlik Yürüyüü yapld.

Kültür Merkezinde devam eden programda, ehitler için sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar, Kuran- Kerim ve sela okundu.

Kaymakam Adem çelik, programda yapt konumada, ülkenin siyasi tarihinde bir krlma noktas olan 15 Temmuz darbe giriiminin ylnda olduklarn, bir yl önce millet ve devlet olarak tarihin en büyük ihanetlerinden birini yaadklarn söyledi.

MLL BRLK YÜRÜYÜÜ

Darbe giriiminin ülke ve slam corafyas üzerinde kirli planlar olan küresel güçlerin peydah ettii Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) tarafndan yapldn kaydeden çelik, yllarca din kisvesi altnda devletin en önemli kurumlarna szan ihanet çetesinin, devletin en mahrem bilgilerini taeronluk yaptklar küresel güçlere szdrdn belirtti.

çelik, Taeronluklarn yaptklar küresel güçler aldklar emir dorultusunda akln, ruhunu ve vicdann satan bu ihanet ebekesi devletimize ve hükümetimize bakaldrarak 15 Temmuz gecesi darbe giriimde bulundu. ifadelerini kulland.

O gece yaananlara deinen çelik, u deerlendirmelerde bulundu:

Sayn Cumhurbakanmza suikast düzenleyerek kaldklar oteli bastlar, uçan düürmeye çaltlar, sokaklarmz kan gölüne çevirdiler. Ülkemizin dört bir yannda Türkü, Kürtü, Laz, çerkezi ve Arap tüm halkmz her zaman olduu gibi tek vücut olarak caddelere ve sokaklara indi. Bu tür ihanet kalkmalarna son vermek için imdi tpk 15 Temmuzda olduu gibi ayn ruh ve imanla bir kez daha zafere el koyma vaktidir, alanlara ve meydanlara toplanarak biz buradayz sizi bekliyoruz deme vaktidir. Bugünden itibaren meydanlarda olma vaktidir.

Programa, lçe Emniyet Müdürü Mehmet Rahmi Atlr, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git