Silvan’da elektrik ittifakı kuruldu!

Diyarbakır'da 6 partiden elektrik zamlarına ortak tepki

Haberler 19.02.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP, DBP, CHP, DEVA, Gelecek Partisi ve Y Partinin Silvan ilçe örgütleri, elektrie yaplan yüksek zamlara birlikte tepki gösterdi.

Elektrik zamlarna yönelik devam eden tepki ve protestolar, Diyarbakrn Silvan ilçesinde 6 muhalefet partisini bir araya getirdi. lçede HDP ve DBP öncülüünde bir araya gelen CHP, DEVA, Gelecek Partisi ve Y Parti ilçe örgütleri, halkn belini büken yüksek elektrik zamlarna yönelik tepkilerini yaptklar ortak açklama ile gösterdi. Silvan Kaymakaml önünde bir araya gelen 6 partinin ebakan, bakan ve yöneticileri adna ortak açklamay HDP Silvan lçe Örgütü Ebakan enol çapan okudu. Yapacaklar açklama öncesinde Kaymakamlk binas önüne çok sayda polis konumlandrlmasna tepki göstererek sözlerine balayan çapan, Bugün siyasi partilerle birlikte burada bir araya gelmemizin sebebi, Silvan ve Türkiyede yaayan tüm halklarn menfaati içindir. Biz halkmzn her mahallede, her sokakta, her caddede kendi haklarna sahip çkmasn istiyoruz dedi.

YUNUS EMRE BEBE HATIRLATTI

DEDAn elektrikleri kesmesi sebebiyle geçtiimiz aylarda Silvanda hayatn kaybeden Yunus Emre bebei ve Ispartada yine ayn sebeple yaamn yitiren Ramazan Nazly hatrlatan çapan, Biz halk için görevlerimizi yerine getirmek zorundayz diye konutu. Adanada partilerinin Yüreir lçe Örgütüne dönük saldry da knayan çapan, okuduu ortak metinde AKP-MHP iktidar tarafndan elektrie yaplan yüzde 127lik zammn özel irketlerinin kazançlarn artrmaya dönük olduunu belirtti. Yanda medya kurumlarnn buna kar sessizliini eletiren çapan, yine doalgaz, benzin, mazot, IPG gibi akaryakt maddelerine gelen zamlar ve fiyatlarnda günlük art yaanan temel gda maddelerine iaret etti. Hayat pahallnn yurttalar için artk çekilmez bir hale geldiini vurgulayan çapan, iktidara Ödeyemeyecekleri faturalar nedeniyle elektrii, gaz, suyu kesilecek milyonlarca yurtta souk, karanlk günlere mahkum edecek politikalarnza itiraz ettiimizi, halkn yükselen sesine kulak vermenizi istiyoruz. Bu uygulamalarnz kabul etmediimizi, faturalarn ödeyemeyenlerin elektrik, gaz ve suyunun kesilmemesi gerektiini belirtiyor ve bu zamlarn hemen geri çekilmesini istiyoruz sözleriyle seslendi.

NSANLAR AçLIKLA TEHDT EDLYOR

Silvanda insanlarn açlkla tehdit edildiini dile getiren çapan, bu politikalarn halk nezdinde kabul edilmeyeceini söyledi. Yaplan açklamann halkn tüm kesimlerini kapsadnn altn çizen çapan, Gördüünüz gibi etrafmzda güvenlik güçleri var. Öyle bir hale getirilmiiz ki Türkiyenin mafyavari çetelerle yönetildiini burada herkes görüyor ifadelerini kulland.

UYUTURUCU TEHDDNE DKKAT çEKLD

çapan, Silvanda bir yanda bunlar yaanrken, bir yandan da uyuturucu ticareti ve bamllnda art yaandna da dikkat çekti. çapan, unlar söyledi: Biz defalarca STK ve siyasi parti temsilcilerimizle bu konuda toplantlar aldk. Ancak hiçbir ekilde iktidar tarafndan gençlerimize yönelik hiçbir çalma yürütülmedi. Artan bamllkla ilgili Silvan Devlet Hastanesinde rehabilitasyon merkezinin açlmasn istiyoruz. Burada artk uyuturucu ile ilgili gözle görülecek elle tutulacak admlarn atlmasn istiyoruz. Hep beraber elimizi tan altna koyalm. Hangi mahallede, hangi metruk binada hangi iyerlerinde uyuturucu satldn tüm Silvan halk biliyor. Motosikletlerle uyuturucu servisleri yaplyor. Biz bunu dile getirdiimizde ihbar diyorlar. Kimi kime ihbar edeceiz? Her tarafta Mobese var, kimin ne yapt bellidir. Silvan halkndan isteimiz el birliiyle bu zehri içimize katanlar tehir ederek buna son verelim.

Yaplan açklamann ardnda ksa süreli oturma eylemi yapan partililer, eylemlerini alklarla sonlandrd.

Ana Sayfaya Git