Silvan'da Engelliler için akü sarj istasyonu kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan İlçesi Hükümet Konağı Önündeki Parka akülü tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonu kurdu. Aracını şarj etmek için istasyona gelecek olan engelliler aynı zamanda istenilen her hangi bir tanıtım videosunu ya da hizmeti veren kurumun tanıtım videosunu ve şarj miktarı durumu göstergesini de ekranda izleyebilecek.

Haberler 19.08.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Silvan lçesi Hükümet Kona Önündeki Parka akülü tekerlekli sandalyeler için arj istasyonu kurdu. Aracn arj etmek için istasyona gelecek olan engelliler ayn zamanda istenilen her hangi bir tantm videosunu ya da hizmeti veren kurumun tantm videosunu ve arj miktar durumu göstergesini de ekranda izleyebilecek.

24 saat hizmet verebilecek bir ekilde tasarlanan istasyonda -10 ve +55 dereceye kadar hava koullarnda çalacak olan makinenin, akü dolduunda otomatik olarak arj da kesebilme özellii bulunuyor.

Sürekli akülü araç kullanan engelliler için en büyük skntnn aracn aküsünün bitmesi dolduunu belirten engelli Muhammet Gezer, Daha önce darda ilerimiz olduunda aniden akümüz bitmek üzereyken mecburen eve dönmek zorunda kalyorduk. Akü arj istasyonu sayesinde bu sorunun ortadan kaldrld. Kendilerine destek olan Diyarbakr Valiliine, Silvan Belediyesi ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesine teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git