Silvan'da karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı imha edildi

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi ile Oğuzlar Mevkii arasında, yol denetimi sırasında karayoluna tuzaklanan, 3 kilo benzin, mazot ve tiner karışımı, 6 mutfak tüpü ve 500 kilo amonyum nitrat ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı, olası faciadan tespit edilerek, kontrollü imha edildi.

Haberler 15.08.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçesi ile Ouzlar Mevkii arasnda karayoluna tuzaklanm halde bulunan el yapm patlyc ile ilgili Diyarbakr Valiliince yaplan açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanl tarafndan halkn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn sürdürülmesi, her türlü terör eylemlerinin engellenmesi amacyla sorumluluk bölgesinde gerekli önlemlerin alnmasna devam edildii belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

MHA EDLD

Bu kapsamda, 13 Austos 2017 Pazar günü Silvan lçesi Ouzlar Mevkii arasnda icra edilen mayn/el yapm patlayc aramas esnasnda saat 13.30 sralarnda; Kasml mevkiinde 1 adet RF komutal ateleme anahtar (telsiz, devre kart, tol serisi cihaz), 3 adet 8li pil blou ve 2 adet akm arttrcdan oluan ateleme tertibat ile yaklak 600 metre uzunluunda elektrik kablosu, 30 litrelik bidon içerisinde benzin-mazot-tiner karm ve 1 adet 30 kilogramlk jelikan bidon ile 6 adet mutfak tüpüyle hazrlanm yaklak 500 kilogram Amonyum Nitrat karmndan oluan patlatlmaya hazr el yapm patlayc düzenei tespit edilmitir. Ayrca, teröristlerin el yapm patlayc düzeneini gizlemek maksadyla kulland deerlendirilen 10 kilogram çimento ve 10 kilogram alç bulunmutur.

SAVCILIK TALMATI

Cumhuriyet Savclnn talimat dorultusunda, söz konusu el yapm patlayc düzeneinin emniyetli bir ekilde imha edilebilmesi maksadyla, Diyarbakr-Silvan karayolu trafie kapatlarak patlayc madde imha timi tarafndan saat 13.55 sralarnda yerinde tahrip edilmi, delil olabilecek bulgular muhafaza altna alnmtr. Patlatma sonrasnda Diyarbakr-Silvan karayolu emniyetli bir ekilde trafie yeniden açlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas, teröristle mücadele harekat kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git