Silvan’da katledilen Ayşe Tayurak için yürüyüş

Silvan ilçesinde toplanan kadınlar, düzenledikleri yürüyüş ile Ayşe Tayurak’ın katledilmesine dikkat çekti.

Haberler 09.07.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr iddetle Mücadele A öncülüünde Silvanda bir araya gelen kadnlar, Adem Tayurak tarafndan katledilen Aye Tayurak için eylem gerçekletirdi. Aye Tayurakn fotoraflarnn tand Hükümet Kona Parkndaki eyleme, çok sayda kadn katld. Eylemde sk sk Ayeye ses olun, Katiller içeri, Aye ölümsüzdür sloganlar atld.

ANNEM KORUNAMADI

Eylemde konuan Aye Tayurakn kz Elif Tayurak, Ademin intihar süsü vererek katliam gerçekletirdiini belirterek, Diyarbakr, Silvan halk vicdanldr. Katillerin yüzüne bakmayacana inanyorum. Adalete de çardr. Annem emniyete bavurarak beni koruyun dedi. Korunamad. Bari haklarn koruyalm diyerek dayanma çarsnda bulundu.

SAVCI DOSYAYI KAPATMAK STED

Diyarbakr iddetle Mücadele A adna açklama yapan rem Yldz ise üpheli kadn ölümlerinin arttna dikkat çekerek, Savclk tarafndan dosya intihar olarak deerlendirilerek kapatlmak istenmise de Ayenin çocuklarnn ve komularnn ifadeleri, srar Ayenin ölümüne ilikin üphelerin olduu bilgisi kamuoyuna yansmtr. Ayenin, hikayesinin her yan, erkek iddetinin boyutlarn ve devletin tüm mekanizmalarnn ve de toplumun hassasiyetleri diye dayatlan anlayn yansmasdr. Son olarak devlet politikalar, kolluk güçlerinin kaytszl, yargnn cezaszlk pratikleri iddeti önüne geçilemez bir hale getirmitir. ntiharlara dair ceza kanununda da düzenlendii gibi, intihara yönlendiren ve sürükleyenin de fail olduu ve cezalandrlmas gerektiini haykracak ve gerçek adalet salanana kadar mücadele edeceiz diye konutu.

KADINLAR YÜRÜYÜ DÜZENLED

Açklamann ardndan kadnlar Aye Tayurakn katledildii eve kadar yürüyü düzenledi. lçe merkezinden sloganlar eliinde balatlan kadnlarn yürüyüü, polislerce güvenlik gerekçesiyle Diyarbakr Caddesindeki Saat Kulesi önünde engellendi.

Kadnlar daha sonra eylemlerine sloganlar eliinde son verdi.

Ana Sayfaya Git