Silvan'da mobbing isyanı

Mobbing mağduru engelli vatandaş tekerlekli sandalyesini ateşe verdi

Haberler 15.01.2022 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçe Halk Eitim Merkezinde çalan Muhammed Gezer isimli engelli, eitim merkezi müdürü tarafndan maruz kald mobbingi protesto etmek amacyla tekerlekli sandalyesini atee vererek yakt.

Diyarbakrn Silvan ilçesinde bulunan Halk Eitim Merkezinde kadrolu içi olarak çalan engelli yurtta Muhammed Gezer yaad mobbing sebebiyle eitim merkezinin binas önünde tekerlekli sandalyesini yakarak yaadklarn protesto etti.

YAADII MOBBNGLER

Kurum binas önünde açklama yapan Gezer, kuruma atanan müdürün 2017 ylndan bu yana kendisine psikolojik iddet, bask ve dlamalara maruz braktn belirterek, Scak souk dinlemeden müdür beni girite bekletiyor. Herkesin odas varken scakta çalrken ben soukta braklyorum. Hem de müdürün böyle bir yetkisi olmamasna ramen dedi. Sadece bir kez geç kald i için 4-5 kez tutanak tutulduunu söyleyen Gezer, 2 gün önce mutfaa girdii gerekçesiyle müdürün kendisini tutanak tutmakla tehdit ettiini ve mutfaa giriinin çalanlar senden rahatsz oluyor denilerek yasaklandn ifade etti.

SANDALYESN ATEE VERD

En son geçici görevlendirme talebinin lçe Milli Eitim tarafndan tepeden bir üslup ile red edildiini kaydeden Gezer, Biz engelliler tekerlekli sandalyeye mahkum olabiliriz ancak sizin egolarnza mahkum olmayacaz. Eer tekerlekli sandalyeden rahatsz olduysanz ben de bugün bunu yakacam diyerek tekerlekli sandalyesini atee verdi.

Ana Sayfaya Git