Silvan'da 'tek yön' uygulaması kalktı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde bir süredir bazı caddelerde uygulanmakta olan tek yön uygulanması, esnaf, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin talebi doğrultusunda İlçe Trafik Komisyonu'nun aldığı kararın İl Trafik Komisyonu'nca onaylanmasının ardından kaldırıldı.

Haberler 04.08.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan lçesinde bir süredir baz caddelerde uygulanmakta olan tek yön uygulanmas, esnaf, sivil toplum kurulular ile siyasi partilerin talebi dorultusunda lçe Trafik Komisyonunun ald kararn l Trafik Komisyonunca onaylanmasnn ardndan kaldrld.

TEK YÖN UYGULAMASI KALKTI

Konu ile ilgili açklamalarda bulunan Silvan ilçe Emniyet Müdürü Sezai Bulank, ilçe merkezindeki trafik aknn rahatlanmas için daha önce lçe Trafik Komisyonunun ald karar ve l Trafik Komisyonunun onayyla tek yön-çift yön düzenlenmesinin yapldn hatrlatarak, Birkaç aydr devam eden bu uygulamayla Gazi caddesi, Eski Belediye PTT kava, Gazi Caddesi PTT kava ile Ant Park, Eyibi Caddesinde Tek yönlü olarak düzenlenmiti. Bu uygulamayla ilçedeki trafik akn rahatlatmakt. çünkü uygulanmasyla ilçede otopark sknts ve çift yön olunca trafik skkl meydana geliyordu, bu da vatandalarn büyük tepkisine neden oluyordu. lçe Trafik Komisyonu, bu ikayetleri de göz önüne alarak tek yön uygulamas balatt. Bu uygulama sonucunda trafik skkl ortadan kalkt. Fakat, özellikle çar esnafmz ekonomik olarak bu uygulamadan zarar gördüklerini ifade ettiler. Vatandalarn çarya inmediini, alveri yapmakta zorluk çektiini ve ticaretin darald yönünde çok ikayetler gelmeye balad. Tüm siyasi partiler, sivil toplum kurulular, Esnaf Odas ve esnaflarmzn youn talepleri dorultusunda bu uygulamann kalkmas için Kaymakamla ve lçe Trafik Komisyonuna bavuruda bulundular. lçe Trafik Komisyonunda bavuruyu deerlendirerek tek yön uygulamasna son verdi dedi.

YASAKLARDAK TRAFK LEVHALARI

Tek yönlü caddelerin çift yöne açldn belirten Bulank, Tekrar eskisi gibi Gazi Caddesi ve Eyübi Caddesinin çift yönlü olarak trafie açlmasna karar verdi. Bu karar l Trafik Komisyonunca da onayland ve yürürlüe girdi. Hem Gazi Caddesi ve Eyyübi Caddesi boyunca tek yön dönü yasaklarn gösteren trafik levhalarn kaldrdk. nallah esnafmzn yüzü güler, ilçemize hayrl uurlu olmasn diliyorum. Uygulamann sonuçlarn önümüzdeki günlerde daha net ekilde göreceimizi düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git