Silvan'daki tarihi Atatürk Evi'nde restorasyon çalışması

Silvan ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1916 yılında Kolordu Komutanı olarak 6 ay kaldığı tarihi konak restore ediliyor.

Haberler 25.02.2022 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 1916 ylnda Kolordu Komutan olarak 6 ay kald tarihi konak restore ediliyor.

Silvan ilçesinde bulunan tarihi Atatürk Evi restorasyon çalmalar balad. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 1916 ylnda Kolordu Komutan olarak 6 ay kald tarihi ev Kültür ve Turizm Bakanl Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürlüü tarafndan restorasyon çalmalar yaplyor. Diyarbakr Rölöve ve Antlar Müdürlüü kontrolünde yaplan restorasyon çalmalar yl sonuna kadar bitirilmesi planlanyor.

ATATÜRKÜN EV RESTORE EDLYOR

Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlmzn destekleriyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Silvan ilçemizde 6 ay kald evin restorasyon çalmalar balad. Atatürk evinde balayan çalmalar yl sonunda tamamlanmasn hedefledik. 1916 ylnda Kolordu Komutan olarak Silvana atanan Mustafa Kemal Atatürk, 6 ay boyunca bu konakta ikamet etmitir. lçemizde birçok tarihi yap bulunmaktadr. Bu tarihi mekanlarn turizme kazandrlmas ile birlikte ilçemiz bölgenin turizm merkezi konumuna gelecektir dedi.

Ana Sayfaya Git