Silvan'ı keşfedelim!

Diyarbakır'ın gözde ilçesi Silvan tarihi mekanlarıyla turizmde iddialı

Haberler 29.11.2021 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesi, binlerce yllk tarihi ve turistik mekanlaryla ziyaretçilerin gözde mekan haline geldi.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahiplii yapan Diyarbakrn ilçeleri de tarihi ve kültürel zenginliiyle ön plana çkyor.

Silvan ilçesi, Kültür ve Turizm Bakanlnn Türkiyenin en görkemli 13 köprüsü arasnda gösterdii, UNESCOnun Dünya Kültür Miras Geçici Listesindeki Malabadi Köprüsü, kaya mezarlar ve kiliselerin yer ald Hasuni Maaralar, 1152-1157 yllar arasnda ina ettirildii deerlendirilen Selahaddin Eyyubi Camisi, 1860da yapld tahmin edilen Ali Aa Kona, Eyyubilerin eseri Aslanl Burç, müze ve tarihi konaklaryla turizmde iddial.

Binlerce yllk tarihi ve turistik mekanlaryla her mevsim yerli ve yabanc ziyaretçileri arlayan Silvan, bu yl Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafndan yaplan kaz çalmasnda Anadolu Selçuklu Sultan 1. Klçarslan ve kz Saide Hatunun mezarnn bulunmasyla da dikkatleri üzerine çekti.

CER KEBABI DA LçEYLE ÖZDELEM

Silvan Kaymakam Murat Öztürk, ilçenin geçi güzergahnda bulunmasndan dolay, kara yolculuu yapp mola verenlerin urak noktas olduunu söyledi.

lçenin tarihi ve turistik birçok mekanyla dikkati çektiini, il merkezi gibi cier kebabyla da ön plana çktn anlatan Öztürk, herkesi Silvan görmeye ve cier kebab yemeye davet etti.

Bölgede birçok tarihi ve turistik mekann olduunu vurgulayan Öztürk, öyle konutu:

Silvan çok tarihi, kadim bir ehir. Türkiyenin dousunu batya balayan bir ilçe konumunda olduu için çok sayda ziyaretçi geliyor. lçemiz, bünyesinde barndrd tarihi mekanlaryla turizmde çok iddial. Ayrca cier kebab da ilçeyle özdelemi, bir marka deeri haline gelmitir. Bölgemizde belki de cierin bu kadar güzel yapld ikinci bir yer yoktur. lçede cier kebab yapan birçok ustamz var, hepsi ayn kalitede hizmeti vatandamza sunuyor.

Cier kebab ustas Ferman Recepolu (52) da seyyar arabada balad iini büyüterek i yeri sahibi olduunu, Bitlisin yüksek kesimlerinden getirttii kuzu cierinden hazrlad kebabn beenildiini ifade etti.

Müterilerine hizmet etme noktasnda çok titiz davrandn anlatan Recepolu, Tavsiye üzerine çok gelenler oluyor. lçemiz yol güzergahnda olduu için yolcular da bizi çok tercih ediyor. dedi.

BURAYA URAMADAN GEçMYORUZ

Vanda yaayan Yahya Bülbül de Bodruma gittiini, yol güzergahnda bulunan Silvandan her geçiinde cier kebab yediini dile getirdi.

Cier kebabnn lezzeti ve verilen hizmetten memnun olduunu belirten Bülbül, Ne zaman yolumuz düerse buraya uramadan geçmiyoruz. Cieri lezzetli. diye konutu.

lçe sakinlerinden Kasm Turan ise Silvann tarihinin çok eskiye dayandn, Mervanilere bakentlik yaptn kaydederek, Silvanda konaklar, Selahaddin Eyyubi Camisi, Hasuni Maaralar, Zembilfro Kalesi gibi eserler bulunuyor. Tarihi Malabadi Köprüsü ise dünyada ei ve benzeri bulunmayan bir ta köprüdür. Herkesi bu tarihi yerlerimizi görmeye davet ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git