Silvanı Yerle Bir Edenler?

Ensarioğlu, "çocukları ölüme sürükleyenler, bu sokak aralarında bir buçuk yıl önce onlarca genci ölüme sürükleyenler, Silvan'ın tarihini yok edip Silvan'ı yerle bir edenler çiçekler ve böcekler için Silvan Barajı yapılmasın diyor." dedi.

Haberler 11.09.2017 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, Silvann Diyarbakra bakentlik yaptn, deerli ilim ve din adamlarn yetitiren kadim bir kent olduunu kaydederken, Silvann terör örgütü tarafndan tarihiyle birlikte yok edilmek istenildiini söyledi.

SLVANIN TARH

Katd parti kongresinde konuan ve son otuz yl sürecince skntl günler geçirdiklerini belirten Ensariolu, Diyarbakr ve bölgeye zulmeden birileri Silvan Baraj yaplmasn diye ellerinden geleni yaptlar, defalarca antiyeleri bastlar, orada çalanlar kaçrdlar, insanlar öldürdüler ve askerleri ehit ettiler. Silvandaki gencecik Frat Simpile acmayanlar bombalarla 8 yandaki 10 yandaki çocuklar ölüme sürükleyenler, bu sokak aralarnda bir buçuk yl önce onlarca genci ölüme sürükleyenler, Silvann tarihini yok edip Silvan yerle bir edenler çiçekler ve böcekler için Silvan Baraj yaplmasn diyor. dedi.

SLVAN BARAJI

PKKya tepki gösteren Ensariolu, Bunlarn niyeti ne çiçektir ne böcektir ne sizin evlatlarnz ne de evlatlarnzn geleceidir. Bunlar gerçek yüzlerini ortaya koydular bunlar ehirlerimizi, tarihimizi yok ettiler. Bunlar gençlerimizi ölüme sürüklediler. Bugün Ortadouda Amerikann taeronluunu yapyorlar. diye konutu. Silvan Barajyla 2 milyon 400 bin arazinin sulanacan ve 300 bin insana da istihdam salayacan ifade eden Ensariolu, Silvan Barajnn bitmesi durumunda tek bana Diyarbakrda isizliin çözüleceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git