Silvanlı avukatlar adliye binası istedi!

Diyarbakır Barosu Silvan İlçe Temsilcisi Avukat Hüseyin Tayınmak, hızlı nüfus artışı ve dava sayılarının artması nedeniyle mevcut adliye binasının yetersiz kaldığını belirterek, yeni bir adliye binası yapılmasını istediklerini söyledi.

Haberler 04.08.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu Silvan lçe Temsilcisi Avukat Hüseyin Taynmak, hzl nüfus art ve dava saylarnn artmas nedeniyle mevcut adliye binasnn yetersiz kaldn belirterek, yeni bir adliye binas yaplmasn istediklerini söyledi.

SLVANA ADLYE BNASI

Diyarbakr Barosu Silvan lçe Temsilcisi Avukat Hüseyin Taynmak, Son yllarda artan dava younluu sebebiyle dosya saylarnda önemli artlar olmutur. Yine savclk soruturma dosya says yllk 3 bine yaklamtr. Hem savclk soruturma dosya says hem de mahkeme dava dosya says hzla artmaya devam etmektedir. Bu hzl art beraberinde yeni katip, hakim ve savc ihtiyacn aça çkarmtr. htiyac karlamak ve hakim ve savclarmzn i yükünü azaltmak gayesiyle yeni atamalar yaplmtr. Silvanda basavclk kurulmutur. Ancak ne yazk ki bu kez Silvan Adliye binasnn eski olmas ve yeterli odaya sahip olmamas sebebiyle yeni atananlar için oda sknts ortaya çkmtr. Bugün için var olan bu skntnn yakn zamanda daha da büyüyecei aikardr. Bu sorunun tek çözümü, yeni modern ve teknolojik alt yapya sahip bir adliye binas yaplmasdr dedi.

Ana Sayfaya Git