Sinemayla ilk buluşma

Silvan İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, kültür sanat etkinlikleri kapsamında kırsal mahallelerdeki çocuklar için sinema günleri düzenledi.

Haberler 22.09.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde belediye, krsalda yaayan yüzlerce çocua sinema keyfi yaatyor.

Silvan Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinden etkilenen ve hiç sinemaya gitmeyen çocuklarn elenceli zaman geçirmesini salamak amacyla Açk Hava Sinema Gösterisi Projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamnda krsal mahallelere giden belediye ekipleri, köy meydannda kurduklar dev ekranda çizgi film gösterimi yapyor.

Kimileri ilk kez sinema ile buluan çocuklar, yaplan yiyecek ve içecek ikram ile keyifli saatler geçiriyor.

Köyleri ve krsal mahalleleri gezen belediye ekiplerinin bir dura da 230 haneli krsal Boyunlu Mahallesi oldu. Köy meydanna kurulan dev ekrandan gösterilen çizgi filmi baz çocuklar anne ve babalaryla evlerinin damnda kimileri ise balkonlarndan izledi.

SLVANIN TÜM çOCUKLARINA ULAMAK STYORUZ

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Öztürk, u ana kadar 10 krsal mahallede etkinlik düzenlediklerini, yaklak 2 bin 500 çocuun etkinlie katldn söyledi.

Belediye olarak kültürel etkinlikleri krsal mahallelerde balattklarn ifade eden Öztürk, ilerleyen zamanlarda bu tür faaliyetleri daha çeitli hale getireceklerini belirterek, unlar kaydetti:

Amacmz özellikle dezavantajl çocuklarmza, ailelerimize ulamak, köylerimizdeki kültür etkinliklerini belli bir seviyeye getirmektir. Maalesef yllarca Silvann köylerinde bu tür etkinlikler yaplmam. Artk merkezde ve köylerde bu algy deitirmek istiyoruz. Silvandaki krsal mahallelerimizin etkinliklerle, sanatsal ve sportif faaliyetlerle anlmasn istiyoruz. çok da youn teveccüh görüyoruz. Her gittiimiz yerde veliler ve örenciler bu tür faaliyetlerimize çok büyük katlm salyor.

Etkinlii gerçekletirdikleri yerlerden çok güzel geri dönüler aldklarn anlatan Öztürk, ilçedeki köylerden çok fazla talep geldiini dile getirerek, nallah önümüzdeki yl müzik gösterileri, iir dinletileri, sinema ve tiyatro etkinlikleri, yazlk sinema gibi çok farkl alanlarda kültürel faaliyetleri bütün krsal mahallelerimizde yapmak istiyoruz. Dünya ve Türkiye çok youn bir pandemi süreci geçirdi. Silvan iklimi uygun olduu için açk havada uzun süre bu tür etkinliklerin yaplabilecei bir ilçe. Önümüzdeki günlerde bunlar artrmay hedefliyoruz. Amacmz Silvann geliimine katk salamak, Silvanllar mutlu etmektir. Silvann tüm çocuklarna ulamak istiyoruz. ifadelerini kulland.

ÖNCEDEN Hç SNEMAYA GTMEMTM

Film izleyen çocuklardan 9 yandaki Gülnaz Smpil, ilk defa açk alanda film izlediini söyledi.

Arkadalar ile güzel bir gün geçirdiini ifade eden Smpil, Elendik, film izledik. Önceden hiç sinemaya gitmemitim. Köyümüz için bir deiiklik oldu. Kaymakammza teekkür ederiz. Uzun zamandr hiç bu kadar elenmemitim. diye konutu.

Salih Smpil ise 14 yandaym, u ana kadar hiç sinemaya gitmedim, nasl olduunu da bilmiyordum. Köyümüze sinema geldi, açk alanda film izledik. Oyunlar oynadk, patlam msr yedik. ifadelerini kulland.

Smpil, salgn nedeniyle uzun süredir bu kadar elenemediklerini, bu etkinliin kendilerine iyi geldiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git