Sıra beklediler

Aşı olmak için gidenler dakikalarca sıra bekledi

Haberler 24.04.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kovid-19 as olmak için randevu aldklar saatte Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine gidenler burada yeniden form doldurup, dakikalarca sra bekledi.

Türkiyede Koranavirüs salgnna kar toplu alamaya balanmasyla birlikte öncelikli gruplarda yer alanlarn yan sra 65 üstü olanlarn ardndan 55 ya üstü yurttalar da alarn olmaya balad. A olmaya hak kazananlar kamuya ait salk merkezlerinde iki yolla randevularn oluturabiliyor. Yurttalar dorudan ALO 182yi arayarak randevu alabildikleri gibi Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) üzerinden de randevu oluturabiliyor.

nternete balanp https://mhrs.gov.tr/ adresine giren yurttalar, T.C. Kimlik Numaralar ve oluturulan ifre ile kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden randevu alabiliyor.

SIRA BEKLYORLAR

Randevu sistemi bu ekilde ilemesine ramen günü ve saatleri geldiinde a olacaklar salk merkezine giden yurttalar bambaka bir tablo ile karlaabiliyor.

Diyarbakrda sistem üzerinden randevu oluturup, a olmak için Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine gidenler A Uygulama Poliklinii önündeki kalabal görünce ard. Randevu saatlerinde a olmay uman yurttalar, hastanenin güvenlik görevlilerinin uyarlar ile polikliniin önündeki masalara braklan formu doldurmak zorunda kald.

Bu formlarn teslim edildii güvenlik görevlileri ellerindeki bu formlara göre sraya koyduklar yurttalar tek tek isimleri bararak a olmak için çard. Yurttalar ise kendilerine sra gelmesi için dakikalarca beklemek zorunda. Sralarnn geçmesini istemeyen yurttalarn isimleri baran güvenlik görevlisinin etrafna toplanmas nedeniyle polikliinin önünde ylma yaand.

Ana Sayfaya Git