Sırası gelenlere randevusuz aşı

Sosyal Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı tüm çalışanların Covid-19 aşı programına dahil edilmesi üzerine randevu sisteminde sıkıntı yaşandı. Bunun üzerine bazı merkezlerde sırası gelenlere randevusuz aşı yapılmaya başlandı. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, sistemde yaşanan sorun nedeniyle randevusuz sırası gelenlere aşı yapılabildiğini söyledi.

Haberler 16.06.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsle mücadele kapsamnda geçen ocak aynda balayan alama çalmas devam ediyor. Toplam yaplan a miktar 35 milyonu geçti. Salk Bakan Fahrettin Koca, SGKya kaytl tüm çalanlar için bugünden itibaren Covid-19 a randevusunun açldn duyurdu. Bakan Kocann açklamas ardndan a programna yeni dahil olanlar da e-Nabz ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden a randevusu almaya balad. Koronavirüse kar uygulanan alara talebin artmas ile zaman zaman e-Nabz ve MHRSye girite sknt yaand. Adaki randevu sorunu, Twitterda da gündem oldu. Dier taraftan aya olan talebin artmas da sevindirdi.

TALEBN YOUN OLMASI SEVNDRC

Klinik Mikrobiyoloji Uzman Doç. Dr. Savaç, dün akamdan itibaren bütün SGKllar da a yapma hakk kazannca sistemde ciddi bir younluk olduunu söyledi. Savaç, Hem e-Nabz hem de bizim a srasnda uyguladmz alama uygulamasnda veri giriinde sknt var. Biz kiileri aladktan sonra sisteme girmek zorundayz, her kiiden sonra yarm saat beklemek zorunda kalabiliyoruz. Bu bizim için sevindirici bir olay. Talebin bu kadar youn olmas toplumumuzun aya ne kadar istekli olduunu, gönüllü olduunu ve artk bu salgndan a ile kurtulabileceine inandn gösteriyor. Tabii ki younluklar var. Halkmza tavsiyemiz daha az youn olan bölge ve salk kurulularndan a talep etmeleri. Bizim de a uygulamamz iki kat artm durumda dedi.

SIRASI GELENLERE RANDEVUSUZ AI YAPILABLYOR

Doç. Dr. Savaç, sistemde yaanan younluktan dolay sras gelen kiilere randevusuz a yaplabildiini belirterek, Randevu almadan a sras gelen herkes a yaptrabiliyor. u anda a birimlerimizde çok ciddi bir younluk yaanyor. Hastanemizde de sistemden randevu alamam sras gelmi vatandalarmza alar yaplyor. Biraz younluk var. Orada bekleme süreleri açk alanda olmal, kalabalk gelmemeliler. Sadece a yaptracak kiinin a birimine bavurmas, maske ve mesafe kuralna uymas gerekmekte. u anda salk ocaklarmz, üniversite hastanelerimiz, özel hastanelerimiz, eitim aratrma hastanelerimizin hepsinde alama yaplyor. Vatandalarmz gereken ilgiyi gösteriyorlar ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git