Site site aşı ikna hareketi

Diyarbakır'da mobil aşı ekipleri, akşamları site site dolaşarak apartman sakinlerini aşılıyor

Haberler 28.08.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele kapsamnda mobil a ekipleri, akamlar site site dolaarak a hizmetini vatandan ayana götürüyor.

Kentte hem alama orannn artmas hem de vaka saylarnn düürülmesi için l Salk Müdürlüü mobil a ekipleri, alama orann yükseltmek için youn çaba harcyor.

Kovid-19 vaka saylarnn en yüksek olduu iller arasnda yer alan Diyarbakrn mavi kategoriye geçmesi için mücadele veren ekipler, site yöneticileri ve sakinlerini a konusunda bilgilendirdikten sonra a olmak isteyenleri alyor.

Yaplan çalma kapsamnda, Merkez Kayapnar ilçesine giden ekipler, a yaptrmak isteyenleri ambulansn hoparlöründen Türkçe ve Kürtçe anonsla ambulansa davet ediyor.

Kayapnar lçe Salk Müdürlüünde a ekibinde görevli Dr. Derya Yldrm, günde 10 ekiple ilçede a çalmas yaptn söyledi.

STE STE GEZYORLAR

Gece gündüz demeden a çalmalarn sürdürdüklerini ifade eden Yldrm, Sabah saat 8.00den akam saat 12.00ye kadar alarmz sürüyor. Site site geziyoruz. Parklar geziyoruz. Mahallerin aralarnda esnaflar dolayoruz. Onlara ay ayaklarna götürüp a olmalarna imkan salyoruz.diye konutu.

Herkesi a olmaya davet eden Yldrm, öyle konutu:

Sitelerde ilk balarda yöneticilerle iletiime geçiyoruz. Onlar da site sakinleriyle konuuyorlar. Daha sonra a ekibimizi alp sitelere gidiyoruz. Oradaki kiiler ikna edildikten sonra konuulup ann faydalar anlatldktan sonra kiilere a yapyoruz. Bu anlamda toplumuzun toplumsal baklk kazanmas adna herkesi a olmaya davet ediyorum. Mümkün olduunca a olduumuz zaman bu hastala yakalanma riskimiz daha az olur.

AI EKB KNA EDYOR

Site sakinlerinden Veysi Elegel de a ekiplerinin salad hizmetten memnuniyet duyduunu belirtti.

Bugün ilk asn olduunu dile getiren Elegel, çevremizdeki insanlarn öldüünü gözümüzle görüyoruz. Herkes gelsin asn olsunlar. ifadelerini kulland.

A yaptran Veli Osmanolu ise A olmadan bu krona bitmez. Herkes asn olsun. Frnc olarak çevremizde hastala yakalanan çok kii oldu. Hayatn kaybedenler de oldu. Herkesi a olmaya davet ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git