Siverek'te DEDAŞ çalışanı 45 kişi iş bırakma eylemi yaptı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi Anonim Şirketi'nde (DEDAŞ) çalışan 45 işçi, şirketin yol ve yemek haklarıyla ilgili açtıkları davadan vazgeçmeleri yönünde baskı yapıldığını öne sürerek, ahşap kablo makarasını ateşe verip, iş bırakma eylemi yaptı.

Haberler 01.01.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güney Mahallesinde bulunan DEDA Elektrik Arza Bakm efliinde toplanan 45 içi, irketten yol ve yemek bedellerini almak için açtklar davalardan vazgeçirilmek istendiini öne sürdü. çiler, Arza Bakm eflii bahçesinde elektrik kablolarnn sarld tahta makaray atee verdi. Burada içiler adna açklama yapan Bülent Karaaaç, unlar söyledi:

TEDA döneminden beri bizlere yatrlmayan yemek ve yol bedellerini almak için açm olduumuz davalardan vazgeçmemizi istiyorlar. Devlet bunlara ihaleyi tüm haklar ile verdi. 10 yl önce devlete açtmz davalarn paralar firmadan tahsil edilecei için bizleri vazgeçirmeye çalyorlar. Sendikaya üye olmayacaksnz diyorlar. Davann emsalleri var. Dava açan ve hak kazanan içi arkadalarmz var. Bizler hakkmz istiyoruz. çiler bahçede yaktklar ate önünde yaplan açklamann ardndan i brakp evlerine döndü.

Ana Sayfaya Git